- Kategori
- Yemek - Mutfak
Portakallı, limonlu kereviz
Kereviz, portakal ve limon üçlüsü birleşince kerevizin tek başına olan o nahoş tadı müthiş bir tada dönüşüyor. Kerevizden hoşlanmayanlar bu tarifi denerlerse hoşlarına gidecekleri bir lezzetle karşılaşacaklardır. Kerevizin saplarını ve yapraklarını da makul ölçülerde kullanmak gerekir. Sap ve yaprakların miktarı kerevizin miktarını geçmemesi gerekir. Zeytinyağlı kerevize bazen patates ilavesi yapıyorlar ama patates ilavesiz tadı daha güzel oluyor. Kerevizi düdüklü tencerede pişirirseniz tadı lokum gibi oluyor.
Malzemeler:
3 tane orta boy ayva büyüklüğünde kereviz yumrusu
1 yemek tabağı dolusu yıkanıp, doğranmış kereviz yaprağı ve sapı
2 tane limon suyu
1 portakalın suyu
1 çorba kaşığı limon sosu
2 tane havuç
1 büyük boy kuru soğan
1 orta boy çay bardağı sızma zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Önce kerevizlerin kabukları ayıklanır ve yıkanan kereviz yumruları limon sosu konulmuş suyun içine atılır nedeni ise kerevizlerin kararmaması içindir. Kerevizler yanlamasına kesilerek tekrar limon soslu suyun içine atılır.
Kerevizi sapları ve yaprakları yıkanır ve 1 parmak eninde doğranır.
Soğanlar yanlamasına doğranır.
Havuçların kabukları tıraşlanır ve havuçlar yıkanarak ortadan dörde bölünerek minik küpler halinde kesilir.
Düdüklü tencerenin içine önce doğranmış kerevizler, saplar ve yaprakları, soğanlar, havuçlar konulur.
Sebzelerin üzerine tuz, toz şeker, zeytinyağı, limon suyu, portakal suyu ve su ilave edilerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
Tencereden buhar çıkınca ocağın altı kısılır, düdük ayarlanır ve sebzeler 25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.