Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Portakallı Bademli Kek Tarifi

Portakallı Bademli Kek Tarifi
 

Portakallı Bademli Kek


Portakallı Bademli Kek

Kullanılacak Malzemeler:
Yarım su bardağı buğday unu,
1 su bardağı badem unu,
¼  su bardağı bal,
2 adet yumurta,
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
Yarım su bardağı taze portakal suyu,
1 tatlı kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi,
1 fiske tuz,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı karbonat,

Pişirme süresi: 25 dakika 175 derecede önceden ısıtılmış fırında.

Portakallı Bademli Kek’in Yapılışı

İlk önce 2 adet yumurtanın sarılarını aklarından ayırınız. Kabın içerisine yumurta sarılarını bir kasenin içerisine de yumurta aklarını alınız. Kasenin içinde bulunan yumurta aklarının üzerine 1 fiske tuz atıp mikser ile köpükleşene kadar iyice çırpınız.

Yumurta sarılarını aldığınız kabın içerisine önce yarım su bardağı taze portakal suyunu ve 1 tatlı kaşığı kadar portakal kabuğu rendesini alıp ¼  su bardağı bal ilavesiyle iyice çırpınız. Daha sonrada ve yarım su bardağı buğday ununu,1 su bardağı badem ununu,1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı karbonatı ekleyip tekrar çırpınız. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarınızı yavaşça kek karışımınıza ilave ederek çok yavaş karıştırınız.

Kek kalıbınızı 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile yağlayınız. Hazır olan kek hamurunuzu kalıba boşaltıp 175 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştiriniz. 25 dakika güzelce kızarıp kabarana kadar pişmeye bırakınız.

Pişen portakallı bademli kekinizi fırından çıktıktan sonra ılıdıktan sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

Kaynak: Portakallı Bademli Kek Tarifi

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/portakalli-bademli-kek/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..