Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Portakallı bisküvi

Portakallı bisküvi
 

Ramazan'da da lezzetli yemekler ve kurabiyeler, tatlılar yapalım. Portakallı bisküvinin görünümü albenili, deneyin derim, çocuklar bayılıyorlar, hadi tarini vereyim.

Malzemeler:· 6 portakal

· 2 kahve fincanı tozşeker

· 10-12 pötibör bisküvi

· 1 kahve fincanı su

Hazırlanışı:
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Dört portakalı ayırıp kalanları soyun ve kalın kalın dilimleyin. Portakalları fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 kahve fincanı tozşeker gezdirin. Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin.

* Kalan portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir kaba alıp ısıtın. Bisküvileri ikiye bölün. Portakal suyuna batırıp başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yerleştirin.

* Kalan tozşekeri yarım kahve fincanı su ile kısık ateşte karamelize edin ve portakalların üzerine gezdirin. Sıcak fırına verip 2-3 dakika bekletin. Tepsiyi fırından alın. Soğuyunca servis yapın.

AFİYET OLSUN...
Lezzet.com dan alınmışdır.

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..