- Kategori
- Yemek - Mutfak
Portakallı Kek
Portakal zamanı geçmeden bu keki mutlaka yapın...
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
½ su bardağı yoğurt veya süt
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek, önce yumurtaları çırpın. Sonra sırasıyla 2 su bardağı şekeri ekleyip çırpın. 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, ½ su bardağı yoğurt veya sütü , ½ su bardağı sıvı yağı ilave edip karıştırın.
3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu beraberce eleyin ve karışıma ekleyin.
En son rendelenmiş portakal kabuğunu da karıştırarak yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup, hiç kapağını açmadan pişirin.
Fırından çıkartmadan kürdan testi yapmayı unutmayın.
Afiyet olsun...