- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 736
Portakallı Kek

Portakallı Kek
Portakalın dayanılmaz lezzeti kekle buluşuyor... Portakallı Kek yemeye doyamayacaksınız...
Malzemeler:
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Küçük bir havuç rendesi
Bir tutam çekirdeksiz kuru üzüm ve parçalanmış ceviz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kahve kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı:
1. 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır.
2. Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağı ve 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır.
3. Ardından taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu karışıma eklenir ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.
4. Son olarak 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, rendelenmiş havuç, parça ceviz içi ve kuru üzüm kek hamuruna karıştırılır.
5. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır.
6. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir.
7. Üzeri pudra şekeri ile süslenir.
Afiyet olsun.
Kaynak: Kek Tarifleri
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
