Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Portakallı kurabiye

Portakallı kurabiye
 

Alıntı.


Malzemeler
 
4 Su bardağı un
2 Tane Portakal
2 Tane Portakalın rendesi
1 Su bardağı yoğurt
4 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı eritilmiş sofra margarini
2 Çay kaşığı kabartma tozu
 
( + 1 Yumurta kurabiyelerin yüzü için  )
 
Derin bir kabın içine portakal suyu, yoğurt, yumurta sarısı, toz şeker ve eritilen margarini karıştırın,
un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip, 10 dakika hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlak bir şekil verin, yağlı fırın tepsisine dizin. Yumurtanın sarısını bir çay kaşığı sıvı yağ ile karıştırın kurabiyelerin yüzüne sürün. Tamamen isteğe bağlı olan; fındık, ceviz parçacıklarını yüzüne serpiştirip fırına sürebilirsiniz, ben kuru üzümle yapmıştım en son, ortalarına birer adet koyun, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırınınıza sürün, arada kontrol edin 15 dakika sonra veya kurabiyeler kızardığında çıkarıp üzerine çikolata sosu damlatın ve soğumaya bırakın, afiyet olsun. 
 
Dip Not: 2 Tane olan portakal sizleri şaşırtmasın, portakalları önce dikkatlice yaralamadan rendeleyin, sonrada bir limon sıkacağında sıkın. Burada 4 gibi ise de sadece 2 tanedir. Çikolata sosu yerine, marketten aldığınız çikolatayı rendeleyin mesela, bunlar sadece alternatif, sadesi de ağız tadı ömre bedel, ayrıca üzüm kekin içerisine deçok yakışıyor. Bu kurabiyelerin içine 1 çay bardağı yeterli, sevgilerimle..
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..