Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Portekiz 7-0 Kuzey Kore : Enteresan bir maç

Portekiz 7-0 Kuzey Kore : Enteresan bir maç
 

Gol perdesini Meireles açtı.


Son derece enteresan bir maçtı. İlk yarısında 1, ikinci yarısında 6 gol oldu.

İlk yarı, Portekiz golü bulana kadar, etkili olan taraf Kuzey Kore'ydi. Pozisyonlar buldular, mutlak pozisyonlarda goller kaçırdılar. Savunma disiplinleri mükemmeldi. Daha sonra, bana göre muhteşem bir organizasyonla Portekiz gol buldu. Gerçekten, Dünya Kupası'nın en iyi organizasyonlarından ve en iyi gollerindendi. Golü bulduktan sonra Portekiz rahatladı. Rahatlamakla beraber daha da atak oynamaya başladı.

İkinci yarı bambaşka bir Portekiz vardı sahada. Ne olursa olsun bu gruptan çıkma isteği hakimdi. Bu hırsla, muhteşem bir oyun sergilemeye başladılar. Sanki Koreli futbolcular sahada yoktu. Portekiz, kendi kendine oynuyormuş gibi paslaşmaya başladı. Ve o paslaşmalar, golleri getirdi.

Özellikle C.Ronaldo, ikinci yarıyla beraber hareketlendi. Gol pozisyonuna girmese de, arkadaşlarını gol pozisyonlarına iyi soktu. Muhteşem ara pasları attı. Kore'nin disiplinli ve gerçekten iyi çalışan defansını oyundan tamamen düşürdü. Attığı gol de son derece enteresan olmakla beraber gerçekten izleyenlere keyif veren, güzel bir goldü.

Portekiz, futbolcuların bireysel yetenekleriyle öne çıktığı bir milli takıma sahip. Çok önemli yıldızları var. Fildişi Sahilleri maçında sahada olan Portekiz takımıyla bu takım birbirinden çok farklıydı. Biraz daha beraber oynamaya çalışan, birbirini anlayabilen futbolcular vardı sanki. Ne kadar fark atarlarsa atsınlar, disiplinden kopmadılar ve saldırmaya devam ettiler. Son maçlar öncesi, çok büyük bir avantaj yakaladılar.

Bence Portekiz, gruptan çıkmayı hak etti. Böyle giderlerse, kupada iyi işler yapabilirler.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..