Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Portekizliler burada! Beşiktaş 3-2 Gençlerbirliği

Portekizliler burada! Beşiktaş 3-2 Gençlerbirliği
 

Spor Toto Süper Lig'in 27.haftasının sonuna gelinirken, Beşiktaş Fi Yapı İnönü Stadyumu'nda Fuat Çapa'nın takımı Gençlerbirliği'ni ağırladı. Oldukça çekişmeli geçen maçta siyah beyazlılar, Ankara temsilcisini 3-2 mağlup ederek üç puanı aldı, Avrupa Ligi maçı ve derbi öncesinde olumlu sinyaller verdi.

Pozisyonu ve golleri bol olan maçlar her zaman sevilir. Bu akşam onlardan bir örnek izledik. Beş gol vardı doksan dakikada. Gol perdesini Gençlerbirliği açtı. Herve Tum'un golüyle öne geçen başkent ekibi, rakip takım taraftarına "Yıldırım Demirören yeter!" tezahüratları yaptıracak baskılı bir oyunla rakibinin üstüne gitti. Tabii, Portekizliler durmadı, Quaresma'yla durumu eşitlediler. Almeida müthiş bir kafa golüyle takımını öne geçirdi ama Çapa'nın öğrencileri pes etmiş görünmüyordu. Azofeifa çok iyi vurdu topa, Cenk de içeri alınca duruma eşitlik geldi. Her şey bitmemişti yine de, skoru Fernandes'in sol ayağı belirledi: 3-2.

Gençlerbirliği'yle başlayacağım. Kırmızı siyahlılar, rakibi karşısında etkili futbol oynadı. İnönü'de Beşiktaş'ı zorladı. Pozisyonlar buldu, ilk yarıda oyunun hakimi olan taraftı. Fakat defansta saçma hatalar yaptılar. Tehlikeli futbolculara fazla boş alan verdiler. Almeida, iki rakibinin üstünden sıçrayarak gol attı. Quaresma'nın golünde kalecinin durduğu yer belli değil. Fernandes bomboş top aldı ve rahatça vurabildi. Bunlar bireysel hatalardan kaynaklanıyordu. Biraz da misafir ekibin konsantrasyonuyla ilgiliydi sanırım. Buna rağmen, hücum hattındaki oyuncular iyi mücadele etti. Beşiktaş defansını zorladılar. İyi pas yaparak rakip kaleye geldiler. Hızlı oynamada ve bitiricilikte problemleri vardı, çoğu Anadolu kulübünde gördüğümüz gibi. 

Beşiktaş'a gelince, antrenmanım olduğu için Braga maçını izleyememiştim fakat bu maçta olumlu sinyaller aldığımı söyleyebilirim. Derbi öncesi, Fernandes'in sorumsuz bir hareketle cezalı duruma düşmesi hiç hoş değil siyah beyazlılar için. Çünkü bugün de, Fernandes farkını gösterdi. Attığı paslar, golü... Quaresma ve Almeida'yla birlikte, oluşturdukları "çete"de müthiş bir uyum içindeler ve takımlarını ayağa kaldırmayı başarıyorlar. Bugün gördüğümüz şey tamamen buydu bence. Portekizlilerin takıma kattığı. Onların varlığı her şeyi birden değiştiriveriyor. Savunmada hatalar yapıyorlar, haftaya Galatasaray derbisinde bu hatalar pahalıya patlayabilir. Carvalhal'in nasıl bir sistemle çıkacağını merak etsem de, zevk veren bir futbol oynadıklarını söylemem mümkün. İlk yarıda çok etkisiz olsalar da, ikinci yarıda kendilerini toparlamayı başardılar.

Her iki takıma da ligde başarılar dilerim, bu tür keyifli maçları daha fazla izleyebilmek dileğiyle...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..