Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Spor
 

Porto da Come to Beşiktaş...

Porto enteresan bir takım. Geçmiş senelerde istikrarlı,mücadeleci ve bolca yıldız barındıran kadrosu bu sene futbol açısından biraz daha güç kaybetmişe benziyor. Dün gece bunu kadrosunda ki yıldızlara rağmen hissettirdiler.

Aslında o kadar çok futbolcuları var ki sadece Türkiye ligine kiraladığı futbolculardan önemli bir takım daha çıkar. Maça gelirsek Beşiktaş kadrosu Türkiye liginin en oturmuş ve en istikrarlı kadrosu.

Bu kadroda Atiba gibi en zor günlerin adamından Talisca gibi bir sihirbaza çok geniş bir yelpaze var.  Babbel 'i de içlerine  monte edince orta saha pas yükünü daha kolay paylaşmaya başladı.

Maça gelirsek Dragao'nun müthiş atmosferinde

Beşiktaş maça istekli başlayınca Talisca ve Queresma ile orta saha da çok çabuk hareketlenmeye ve top taşımaya başladı.

Bu 2 li orta sahayı da çabuk geçtiği için Porto savunması kendi başına Beşiktaş 'ın atakları ile karşı karşıya kaldı. Talisca'nın attığı golde topu takip edişi ve pozisyonun içinde kalışı gerçekten muazzam.

Sonrasında Porto biraz yüklenir gibi olsa da golü ancak duran toptan bulabildi. Bu tip goller Türk futbolunun klasik sorunu.

Beşiktaş 'ın en önemli kazancı yüksek tempolu oynamasının yanında derin koşular yapan forvetlerini bu toplar ile buluşturabilmesi. Babbel ve Atiba da koşu ve yardımlaşmaları ile Talisca ve Quaresma ya katılınca rakip orta saha  sadece top karşılamaya başladı. Cenk 'in attığı golde de Porto orta sahasında hep derin boşluklar vardı.

Cenk'in serbest atışlardan vuruşları olmuştur ama dün geceki şutu gibi çok fazla şut atmayı denemeli artık.

Bir Şampiyonlar ligi maçında Porto gibi bir takımın kendi sahasına kapandığı anlar çok fazla olmamıştır Dragao da. Dün gece bunu da gördük. Beşiktaş 'ın savunması ve orta sahası başlayan Porto ataklarını çok rahat karşıladı. Maç Beşiktaş 'ın kontrolünde başladı ,Beşiktaş 'ın kontrolünde bitti.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..