Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

29 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Porto Deplasmanı, Final Havası

Porto Deplasmanı, Final Havası
 

Şampiyonlar Ligi (A) Grubu' nda mücadele eden takımımız Beşiktaş, Fransa' nın Olympique Marsilya takımını, İstanbul' da 2-1 yenerek, puanını 6' ya çıkarttı ve üst tura çıkma şansını devam ettirdi.

Grubundaki dördüncü maçında Liverpool' a 8-0 yenilen Beşiktaş, O. Marsilya maçına arzulu ve atak bir oyunla başladı. Daha ikinci dakikada Tello ile pozisyon bulan kartallar, savunmada risk almayan Marsilya karşısında, bu şuttan sonra tehlikeli olmayı başaramadı. İlk 20 dakika topu kontrolünde tutamayan Beşiktaş ekibi, hücumda organize olamadı ve rakibinin oyunu kendi sahasına yığmasına mani olamadı.

Fransız ekibi, kontra ataklarla gollük pozisyonlar yakalamaya çalıştı. İleride hızlı oyuncusu Niang' ı yalnız bırakan Marsilya, uzun toplarla bu oyuncuyu buluşturup, golü bulma çabası içerisinde oldu.

Pozisyonun fazla olmadığı karşılaşmada Beşiktaş, 26 ncı dakikada duran toptan golü buldu. Delgado' nun düşürülmesinin ardından kazanılan serbest vuruşu Tello şık bir vuruşla gole çevirdi. Bu golün devamında Marsilya, beraberlik için ataklarını artırdı. Özellikle yan toplarla etkili olan Fransız ekibi, önemli pozisyonlar yakaladı. Beşiktaşlı oyuncuların kendi ceza sahası içerisindeki telaşı, rakibin savunmadan seken topları kaparak yeniden atak yapmasına sebep oldu.

Beşiktaş, golü bulduktan sonra savunmayı daha fazla düşündü ve atak yapmaktan çok rakibin ataklarını savuşturmaya çalıştı.

İlk yarıyı 1-0 galip kapayan kartallar, ikinci yarının başlarında savunma ağırlıklı bir oyun sergiledi. Geriye fazla yaslanan ekibimiz, rakibin ard arda atakları karşısında kalesinde tehlikeler yaşadı. Beraberlik golü için sağlı sollu hücumlarla saldıran Marsilya karşısında Beşiktaş, oyunu kendi yarı sahasında kabullendi. Savunmada kazanılan topların rastgele vurulması nedeniyle Beşiktaş, oyunun kontrolünü eline alamadı. Fransız ekibi, ikinci yarıdaki baskılı oyununun karşılığını, 65 inci dakikada Taiwo' nun uzak mesafeden attığı golle aldı ve beraberliği sağladı.

Beşiktaş, kalesinde gördüğü golün ardından oyunu rakip sahaya yığmaya başladı. Marsilya baskılı oyunuyla kartalların etkili olmasına izin vermedi ve topa daha fazla sahip olarak da oyunun kontrolünü elinde tuttu. Savunmada ve hücumda fazla pas hatası yapan Beşiktaş, ilk yarıya nazaran ikinci devre hücumda etkisiz kaldı. Lakin, pek de iyi olmayan oyununa rağmen golcü futbolcusu Bobo' nun ayağından, ikinci golü bulmasını bildi. Siyah beyazlı ekibimiz, son dakikalarda iyi savunma yaparak, maçı 2-1 kazandı ve üç puanı alan taraf oldu.

Peki bundan sonra ne olacak?

Beşiktaş, son karşılaşma için Porto deplasmanına giderken, Liverpool' da Marsilya' ya konuk olacak...

Beşiktaş, Porto' yu deplasmanda yenerse puanını 9 yapacak ve her şekilde tur atlayacak... Mağlup olması veya berabere kalması durumunda ise Beşiktaş, Avrupa kupalarına veda etmek zorunda kalacak!

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..