Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '19

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Poşet!

Bayram günlerinde indirimli seyahat ertesinde yapılan toplu taşıma ücretleri zammı, gece yarısı yapılan akaryakıt zammı, dağıtım bedeli adı altında dolaylı alınan elektrik vergisini anladık da marketlerde 25 kuruşa satılmaya başlamış olan poşet gelirinden 10 kuruşu almalarını anlayabilmiş değilim. Anlayan varsa söylesin lütfen.

Evet, yeni uygulamayla birlikte çevre kirliliğini önlemek bahanesiyle vatandaşın her satın almış olduğu poşet bedelinin 15 kuruşu market sahibine, 10 kuruşunu çevre temizliğinde kullanılmak üzere devlet tarafından alınmaya başladı bilindiği gibi beş gündür.

Üstelik bakan açıklama yaptı dün 'derdimiz para kazanmak değil' diye!. Çevreye olan tahribatı aza indirmek için böyle bir uygulamaya geçildiğini de ekledi.

Tasarruf bir işletmenin olmazsa olmazı olmalıdır, hele de ülkenin kalkınmasında mutlak şarttır tasarruf.

Tasarruf ayrı bir şeydir, dolaylı yoldan para kazanmak ayrı şeydir!

Bakan, her ne kadar ' derdimiz para kazanmak değil' dese de, yüzde yüz para kazanmak derim ben buna.

Çevre temizliği vergisi alınıyor mu her vatandaştan?

Alınıyor..

Her yerel yönetimlere çevre ile ilgili ayrıca bir ödenek veriliyor mu?

Veriliyor..

Gelin siz çözün şu iki bilinmeyen denklemi sevgili okurlarım.

Market zincirlerinin sahiplerinin büyük çoğunluğu yabancı patronlar olduğunun altını çizelim bir defa. Poşet diyerek geçiyoruz ama hesaba vurduğumuzda daha önce tüketiciye bedava olarak verilirken (yüzde elli azalmış olsa da) tanesi 15 kuruştan dünyanın parası ediyor ve patronun cebine akıyor bu paralar. Geriye kalan 10 kuruş devlete kalıyor.

Çevreye duyarlılık konusu başlı başına eğitim konusu olmakla birlikte, siz eğitiminizi 4+4+4 şeklinde matematik üzerine kurgularsanız çevre bilincinden verim almanız olası değildir.

Çevre bilinci bir kültür meselesidir aynı zamanda. İnsanın insana saygı göstermesini bilmeyen toplumdan çevre bilinci kültürünü beklemek, keçiye hendek atlatmaktan zordur!

İnsanlara saygı kültürünü geliştirmeye çalışın saygı!

Sevgi kendiliğinden gelişecektir inanınız..

Sevgi toplumunda çevre bilinci paralı poşet uygulaması uygulanmadan oluşur zaten!

Size bir şey daha söyleyeyim, tasarrufa poşet ile başlarsanız vatandaş üç ampülün ikisini söndürmekle elektrik tasarrufuna alışabilir, elektrik faturalarını aza indirebilir ona göre! Bu durum enerji patronlarını üzer bilmiş olun..

Benden söylemesi.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..