Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '09

 
Kategori
Basketbol
 

Pota altı uzunları tek atışlarda atış özürlüsü mü ?

Pota altı uzunları tek atışlarda atış özürlüsü mü ?
 

..


NBA finali gibi Efes Pilsen - Fenerbahçe şampiyonluk finali müthiş bir mücadeleye ve çekişmeye sahne oluyor. Her iki takımında da Shumpert, Thornton, Smith, Solomon, Mirsad ve Mrsiç gibi heran skora etki edebilecek müthiş oyuncular var. Fakat değinmek istediğim basketboldaki pota altı uzunları ve Fenerbahçe teknik direktörü Tanjeviç.
Uzun basketçilerimiz de bu kadar mı atış noksanlığı yada atış özürlülüğümü diyelim hat safhada olur. Bu serideki en önemli etken bence uzunlarımızın faul noktasından kullandıkları tek atışlar.

Fenerbahçe tam Efesi skor olarak yakalıyacak pota altında Ömer Aşık'a ya da Semih Erden'e faul yapılıyor, ya 1 isabet oluyor ya da 2-0 atıyorlar. Maç genelinde özellikle Ömer Aşık 10 tane tek atış kullansa en fazla 3'ünü atıyor ve 7 tane isabetsiz atış buda hücumlardan boş dönmek demek. Final serisindeki maçları bizzat izleyen biri olarak Tanjeviç'e resmen deli oldum. Kadronda Oğuz Savaş diye müthiş bir oyuncu var, gerek tek atışları olsun gerek pota altı savunması ve gerek te 3 sayılık atış olsun ( bir uzun olarak çok önemli bu ) sen gel böyle bir oyuncuya ilk beşte başlaması gereken ve skora her daim katkı yapan oyuncuya nedendir bilemem ama çoğu maçta bırak sonradan oyuna girmeyi şans bile verme, varmı böyle bir şey. Bundan bir önceki Efes'in seride durumu 3-2 ye getirdiği maçta Ömer Aşık olsun Semih Erden olsun maçta sürekli oynadılar attıkları sayı birinin 4 birinin 9 kaçırdıkları tek sayı da ikisinin en az 10 dur ( Az sayımı 10 ). Oğuz Savaş en fazla 5 dakika şans bulmuştur, attığı sayı 6 nerdeyse aynı, faul yapıldı 2 de 2 isabet ve yine güzel sayılar. Tamam Ömer aşık olsun Semih Erden olsun savaşıp mücadele edebilir ama Fener hucumda iken onlara faul yapıldı mı bundan karlı çıkan Efes Pilsen oluyor. Deyim yerinde ise hücumlardan boş dönüyoruz. Bide anlamadığım nokta Pota altı uzunlarımız için antrenmanlar dışında, atışların kötü ise gelip tek atış kullanın her gün en az 500 tane ekstradan atış kullandınmı eminim çok faydaliı olur. Çünkü bazen kullandıkları atış potaya dahi deymiyor varmı böyle bir şey ya. Sunu da tekrar belirtmek istiyorum pota altı oyuncularının kullandıkları atışlar bu serinin şampiyonunu belirler.

Birde Fenerbahçe'nin çok gereksiz yabancı oyuncuları var mesela Vidmar, Preldziç, Devin Smith, takıma katkısı olup olmadığı tartışılan Green, kafadan 4 yabancının takıma katkısı sıfır. Yeni sezonda ne olur bilmem ama kesinlikle değişmesi gereken yabancı oyuncular.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..