Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Pozitif (olumlu); gerçekçi, yansız, çözümcü olabilmek

Pozitif (olumlu); gerçekçi, yansız, çözümcü olabilmek
 

İnternetten alınmıştır.


Kendimizi, muhataplarımızı, yaşamı ve insanlığı algılayabilmek için bireyselliğimizi aşarak; gerçekçi (realist), yansız (objektif) ve çözümcü bilince sahip, olumlu (pozitif) olmak gerektiğini düşünüyorum.

Gerçekçi (realist) olmanın temeli; kendimizle barışık olmaktır. Gerçekçi olmak; isteğimizi, beklentimizi aşarak ‘olsun istemek’ yerine olanı ‘olabilir i’ kabul etmektir.

Yansız olmanın temeli; arzularımız, hissetmek istediklerimiz yerine, birikimlerimizle; empati yaparak (muhataplarımıza göre de) düşünebilmektir.   

Çözümcü olmanın temeli; ‘dayatmacı dediğim olsun’ yerine ‘ortak noktaları bulma’ (kazan-kazanayım) mantığıyla düşünüp uzlaşabilmektir.  

Yoksulun, işsizin, dar gelirlinin, mağdurun, mahrumun, yasaklının, girişimcinin buluşacağı ortak tanımı; sosyal temeli,  gelir bölüşüm dengesi, siyasi, iktisadi ve sosyal özgürlüğü olan toplum ve devlet olarak düşünüyorum.

YİNE; sanat ve edebiyat dünyasında (çözümcü olmaya gerek olmasa da ) realist ve objektif olmak; üreteni anlamayı, üründen algılarımızı özgürleştirmeyi derinleştirmeyi sağlamaz mı? 

En özet haliyle, POZİTİF OLABİLMEK; kendimizle barışık olup, durumu olduğu gibi kabullenip, kendimizi aşıp muhatabımıza göre de düşünerek, (kazan-kazanayım) paydalarında buluşabilmektir. 

OKUYANLAR; yukarıdaki ifadelerin bana ait olmasını bir yana bırakarak, kendi dünyalarında algılarını eleştirilerini veya alternatif düşüncelerini yazarlarsa benim ve diğer okuyanların bilinçlerine çok önemli bir katkı yaparlar.     

www.kadrikanpak.com

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..