Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '11

 
Kategori
Deneme
 

Pozitif enerji +

Hiç kimse yok mu etrafında? Sus, öyle düşünme. Yanlış bile olsa aldığın kararlar seninle. Herkes gitse bile tek tek, üzülmen için neden yok. Mutlu gününde yanında, canın sıkıldığında ise "Of bir kaç gün git ya." diyorsa, olmasın zaten yanında hiç. Destekten öte köstek olmaz mı ayağına, yoluna ?

Pişman olduğunu söylüyorsun da " Çek acını, teselli vermem." mi diyor? Kimin umrunda diyebilecek kadar güçlüsün daima. Güç sende, yüreğinde, içinde, gülümsemende. Gözlerin parlar, canlı bakarsın sen istediğin sürece. Sen isteyip neleri yapamadın ki? Onu, bunu, şunu... Gerçekten istediğin her şey oldu aslında. Onlar, bunlar, şunlar gerçekten lazım mıydı? Bir düşün. Değersizlermiş hayatın için, kendine gel! Kalk ayağa. Yaralarını gösterme, iyileşirsin elbet bir tebessümle.

Acını yakınınla paylaşıp, diğer insanlarla olan iki satır gülümseme için rest mi yiyorsun? Düşün, sakin ol bir kez daha. Düşün, düşün bakalım düşündüğün kadar yakın mı sana? Eğer seni yeri geldiğinde yalnızlığınla baş başa bırakıyorsa düşün bir daha onun için önemli misin? Verdiğin değerler yetmez mi artık?

Sırf kalbi kırılmasın diye ondan kaçtığın için kızılıyor mu sana? Bugün tersimden kalktım, onu da üzmeyim diye düşünürken bu tavrın için tersleniyor musun? Fazla ince düşünüyorsun bazı noktalarda. Ana hatlarıyla yaşa birazcık hayatı.

İnsanlara " Hayır! " diyemiyor, kendine bunun için kızıyor musun? Gerektiğinde " Hayır! " demesini bilmen, öğrenmen gerek... Bazı noktalarda verdiğin değeri cebine koymayı bilmen gerek, senin hayatın bu hayat. Bir kez yaşayacaksın, bir kez sadece. Kendi kararların senle olmalı daima, başkası karışmasın kararlarına.

Kararların yanlış bile olsa seni terketti mi hiç? Sen doğruyu bulmaya çalış elinden geldiğince o yeter... Gidene de, git diyene de üzülmemeyi bilmelisin, büyüyorsun farkında mısın? Sen değerlisin kendini sevdikçe, kendini değerli gördükçe...

Duvarlar örme insanlara, kendini de duvarlara hapsetme. Bahar bu, ömrünün baharındasın. Farket bunu! Bugün yağmur , yarın güneş. Alış bu duruma.

Bırak dert etme ufak, küçük şeyleri. Küçük şeylerle mutlu olmasını bil ama. Otobüse binerken gördüğün güler yüzlü bir şoför mutlu edemez mi seni? Ya da güzel gözlerle pırıl pırıl bir " Günaydın" gülümsetemez mi seni? Bir anda, beklenmedik birinden gelen bir mesaj ya da telefon... Hayatın küçük detayları bırak okşasın içini...

Her işte bir hayır! Karamsarlığa, gözyaşlarına ne gerek var durduk yere? Bugün çektiğim acılar geri tecrübe mi olacak, hadi ordan deme. İnansana sen birazcık kendine! İnsan yaşamadan nasıl bilir? Bazı yerlerde pişmen gerek, ne yapacağını bilmen gerek.. Üzülme üzüldüğün şeylere çok fazl , iyiki yaşadın ve gördün! Boş değil, dolu bak bir bardağa.. Bardağı gözyaşlarım doldurdu deme, gülümse bir kez olsun hayata. Seveceksin, gerisi gelecek. " Ama" demek neye yarar ki? " Keşke" lerini koy bir kez rafına. Gülümseme " İyiki yaşamış, görmüşüm. " varken, keşke neyine?

Hayat masallardaki gibi olmaz. Acısı bile değerli, her şey tıkırında... Böyle bir hayat kimsede yok, takma kafana. Hayatını ancak sen güzelleştirebilirsin.

Sen gül bir kez kocaman!

Yüzün alışsın gülümsemene, yabancılaştırma gülümsemeni. Çarmıha gerdiğin gülücüklerini, sevinçlerini azad et artık. Sen ağız dolusu parıldaki gülsünler yüzüne. Sevilmeyi düşünmeden sev herkesi, kimse seni sevmek zorunda da değil ki.

Sen dolu dolu yaşa. Sen hayatın değil, hayat senin peşinden koşar adımlarla gelecektir o zaman. Mutlu olmayı bilirsen olmayacak şey yoktur. Kendini sev ışığını göstermeyi eksik etme. O zaman toplarsın ancak ışığın peşinden gelenleri etrafına. Sen onların arasında olduğu için değerli değilsin, kendin olduğun için değerlisin. Işığından kendine inandıkça bir şey kaybetmezsin asla.

Gül kocaman daima! Gülümseme 

 
Toplam blog
: 30
: 381
Kayıt tarihi
: 13.03.11
 
 

Yıllardır öğrenci, hala öğrenci... Ben öğrencilikten bıktım, öğrencilik benden bıkmadı.....