Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Pozitif Tarafa Yaklaşmak

Pozitif Tarafa Yaklaşmak
 

  Bugünde “Her şeyi Olduğu Gibi Kabul Etmeye Ne Kadar Yatkınsınız?” isimli yazımla ilgili gelen bir soruyu ve verdiğim yanıtı sizlerle paylaşmak istiyorum.

 “Her şeyi Olduğu Gibi Kabul Etmek” yaşarken bunu uygulamak çok zor oluyor. Yalnız yazıda ve hayatta anlamadığım bir yer var :)) örnekte olduğu gibi feribot sırasına geldim. Sırayı beklemeyi mi kabul edeceğim, alternatifleri düşünüp körfezi dolaşmak gibi yeni çözümler mi üretmeliyim?  yoksa olduğu gibi o feribot sırasını kabullenmeliyim? 

Zaman zaman olanı olduğu gibi kabul etmeye bir türlü ikna olmayız. Çünkü bir çıkış yolu olmadığını düşünürüz. Aslında tüm bunlar yaşadığımız boyutun dualitesi ile ilgilidir. Zihnimiz görevi gereği sürekli bize alternatifler sunar. Kararlar ise çoğu zaman kalbimiz tarafından alınır.Kalbimizi kullanmamayı seçtiğimizde negatif taraftayız demektir. Yani olanı olduğu gibi kabul etmek yerine gerçekle savaşmayı seçer sürekli olarak dualitenin negatif tarafını deneyimleriz. 

Hepinizin bildiği gibi çekim yasasına göre dikkatimiz nerede ise orası çoğalacaktır. Buna göre dikkatimizin ana kaynağı negatiflik olunca hangi alternatifi seçersek seçelim sonuç negatif olacaktır. Algılarımız da çoğalttıklarımıza göre şekilleneceğinden yaşam da zorlaşacaktır. Buradan çıkış yolu ne olabilir? 

Önce evrendeki her şeyin bir pozitif bir de negatif tarafı olduğunu hatırlamalıyız. Pozitif tarafı seçmeye niyetlenmeli yani kendimizi karşılaştığımız deneyimlerin pozitif tarafını bulmaya zorlamalıyız. Pozitif tarafı  bula bula onu seçe seçe algılarımız da pozitifleşecektir. Olumsuz bir şey olduğunda artık gerçekle savaşmayıp olanı olduğu gibi kabul edip farklı bir seçeneğe kolaylıkla yönelebiliriz. Belki de artık feribotun müsait olduğu zamanlarda yola çıkıp kuyrukta beklemeden rahatça feribota binme anlarını yaşayacağız.  Pozitifte kaldığımız sürece doğal olarak deneyimlerimiz de pozitif sonuçlanacaktır. 

Unutmayın, pozitif frekansta kalma sorumluluğu sizde, hayatımızı kolaylaştıracak ortamların yaratılması ise evrenin (yarattığımız pozitif enerjinin) sorumluluğundadır. 

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com

Sibel.kavunoglu@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..