Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Pozitif Yaşam İçin Arkadaşınızı Seçin

Pozitif Yaşam İçin Arkadaşınızı Seçin
 

Takım arkadaşı her zaman motivasyon sağlar :)


Evet, bugün yine sizlerle güzel bir çalışma paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar yazdıklarımı takip edenlerin elinde pek çok teknik var. Bazılarını sadece okuyup beğendiniz ya da sorguladınız. Bazılarını uygulayıp fayda sağladınız… :) Bu arada fayda sağlayıp değişimlerini paylaşanlara da tekrar teşekkür etmek isterim. :) Bu sizin başarınız, TEBRİKLER… :)

Şimdi, istediğiniz bir çalışmayı seçin, hastalık iyileştirmek, hayır demek, kendini onaylamak ya da gülümseme egzersizi… Hangi çalışmayı istiyorsanız…

Sonra kendinize bir takım arkadaşı bulun, sizinle aynı yolda olan, kendini daha olumlu yönde değiştirmek isteyen bir arkadaşınız olsun. Bir hafta boyunca onunla sık sık bir araya gelerek çalışmanızı tekrar edin, sık sık birbirinizi arayarak geri bildirimler verin. Yaptıklarınızı, farkındalıklarınızı anlatıp birbirinizi besleyin, motive edin.

Bu arada hafta boyunca negatif, sorunlu, olumsuz düşünen ve bu çalışma sistemine kapalı direnç gösteren insanlardan uzak durun, onlarla hiçbir düşüncenizi paylaşmayın. Olumlu olmak, pozitif düşünmek için bir yola girdiyseniz tam olana kadar, yani bunu alışkanlık haline getirene kadar, bazı kişilerden uzak durmanız veya düşüncelerinizi paylaşmamanız daha doğru olacaktır. Siz güçlendikten sonra zaten onlara da yardımcı olacaksınız ama önce kendinizi koruma altına alın.

İşte bu noktada paylaşım yapabileceğiniz bir takım arkadaşınız varsa yolda kalmanız daha kolay olacaktır. Hatta bunu hafta boyunca oyun haline getirin, sadece seçtiğiniz egzersizi tekrar edin ve olumlu konuşun. Birbirinizin olumsuz konuşmalarını uyararak olumluya dönüştürün. Aranızda bir şifre belirleyin mesela “bip bip” hani televizyonda bip’lenen kelimeler gibi siz de birbirinizi bipleyin. :) Hem etrafınızdaki insanlar ne yaptığınızı anlamadan birbirinizi uyarmış olursunuz hem de eğlenirsiniz... Belki de bir hafta sonra egzersiziniz artık alışkanlığınız oluverir… :)

Evet, şimdi yapacağınız tek şey egzersize ve iyi takım arkadaşının kim olacağına karar vermeniz ve tabii ki bir an önce uygulamaya başlamanız...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklipglu.com

www.farketuyguladegis.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..