Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

PPK Kürtler ve Türk'ler

PPK Kürtler ve Türk'ler
 

Artık bu halk çıldırma noktasında. Amaçlarına adım adım yaklaşıyor vatan hainleri ve onların yerli işbirlikçileri.

Türkiyede gündemi takip etme şansı kalmadı kimsenin. Her hafta gündem değişiyor. Değişmeyen tek şey bu ülkenin parçalanması yolunda atılan adımlar. Açılım şaçmalığı ile bizlerle dalga geçiliyor. Kürt açılımı adı altında yapılmaya çalışılan Kürdistan'ın kurulmasının hızlandırılması. Ver kurtul diyenler olabilir. Peki bu ülke halkı ne düşünüyor?

Diyelim ki verdin, peki kurtuldun mu? Hiç sanmam. Zira Kürt kökenli vatandaşların yarısından çok daha fazlası bu ülkenin her yerine dağılmış. Haymanada yaşayan kürt kardeşlerimizi mubadelemi edecelsiniz? Mersinde, İstanbul'da yaşayan yurttaşlarımızı kovacakmısınız? Hem ne hakla? Bu ülkeyi birlikte kurduk ve inadına birlikte yaşayacağız.

Kürdistan kurma düşüncesi=Ülkede iç savaş, demektir. Bu ülkenin parçalanmasını isteyenler açılım saçmalığını utanmadan kasıla kasıla demokrasi havarisi gibi savunuyor. 12 Eylül üzerimizden buldozer gibi geçerken, bu liboş demokrasi hayranları cunta şakşakcılığı yapıyorken, bugün iktidar şakşakcılığı yapıyor. Bizler betonda işkence çekerken bunlar o zamanın akil adamlığını üstlenmişler, postal yalayıcılığı yaparken; Bugün utanmadan çıkmışlar demokratlıktan, libarellikten dem vuruyorlar. Açılım Türkler için olamayacağı gibi Kürtler içinde olamaz. Nerde benin Laz, Çerkez, Pomak, Arnavut, Bulgar, Arap, isimlerini sayamadığım vatandaşlarım? Bu ülkede tüm etnik ve dini farklılıklar tek bir vatandaşlık bağı ile bu ülkeye bağlı. Adının ne olduğu değil. Türkiye Cumhuriyeti vatndaşlığı. Anayasada ne yazdığı değil gerçeğin ne olduğu önemli. Gerçek ise Türkiye sınırlarında vatndaşlık kimliği olan herkesin eşit olduğu. Bunun idare eden siyasilerce istismar edilmesi bahanesi ile kullanılması yanlış. Demokrasi herkese lazım, Herkesin fayda sağlayacağı bir sistem. Ana kuzularını katledenler'in affı demokrasi olarak adlandırılamaz.

Çok söze gerek yok. Bu ülkede etnik kökeni ağzına sakız edenler vatan hainidir. Bir Türkün başka etnik kökenli Türk vatandaşından üstün olduğunu düşünenler de hem vatan haini hemde Faşits ve ırkıcıdır. Bırakın etnik kökenle uğraşmayı da. Güneydoğuda eğitimi engelleyen, iş makinalarını yakan, işyerlerini kapatan vatan hainlerini demokrasi adı altında muhatap almayın. Onların ne istediği belli. Onlar Emperyalist güçlerin maşalığını yapan, Kürdistan kurma hayali ile ülkeyi bölmeye çalışan satılmış hainler.

Bu tipler her etnik grup içinden çıkabilir. Bu vatan hainlerini konuşurken Kürt vatandaşları ile aynı kefeye konmaları anlaşılmaz bir aymazlık. Bu ülkede vatan haini olmayan milyonlarca kürt kökenli vatandaışımıza bu haksızlığı yapmak yakışmıyor, kasıla kasıla akil adamlık yapan, ekranlarda boy gösteren köşe yazarlarına, akademisyenlere.

Gün birlik olma günüdür. Gün demokrasinin daha fazlasına layık olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının %95 nin % 5 kesimin aldığı paydan adil gelir dağılımını sağlanması günüdür. Komşusu açken tok yatan'ın bizden olmadığı felsefesi gereği, açlık sınırında yaşayan vatandaşların yanında havuzlu villalarda keyf çatanların ne kadar bizim vatandaşımız olduğunun değerlendirilmesi günüdür.

Bu ülkenin sorunu açılım mı? Açlık mı?

27.06.2010

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..