Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

Prandelli içeri. Sabri dışarı.. Öyle mi?

Prandelli içeri. Sabri dışarı.. Öyle mi?
 

haberself.com


 Evet, bir İtalyan gitti bir İtalyan geldi. Niye? Galatasaray’lı yöneticiler İtalyanca’yı çok sevdikleri için mi? Yöneticiler Mancini’ye güle güle dediler ; bir başka İtalyan’ı Prandelli ‘yi buyur ettiler.

Anlaşılan Galatasaray Yöneticileri, istedikleri insanı getirtemedikleri için, istemedikleri bir insanı buyur ettiler. Prandelli’nin Mancini’ye ne üstünlüğü var? Hiçbir üstünlüğü yok?. Üstelik , Brezilya’dan elenmiş bir takımla dönmenin dezavantajını taşıyor.

Prandelli ile Ünal Aysal el ele vermişler, fotograf çektirmişler ve “4.Yıldızı alacağız..” demişler. Haydi hayırlısı. Öyle istemekle; dilemekle olsaydı. Mancini’de çok şeyler yapardı da… Bir yabancının bu ellere alışması hiç de kolay değildir.

Bir de bu ülkedeki insanları alıştıkları sevdikleri şeylerden ayırmak kolay değildir.

Prandelli gelir gelmez eski takımdan 10 kişinin adını silmiş. Ne görmüş de silmiş belli değil. Fakat anlaşılar Sabri’nin dediği gibi, onların üstünü çizen asıl Prandelli değil başkaları … Bu arada adı artık Galatasaray’la özdeşleşmiş Sabri’ye de güle güle, diyorlar. 

Kolay değil, Galatasaray Kaptanı Sabri Reis’e güle güle, demek. Ama  kötü bir dünyada yaşıyoruz. Bu adam bu takımda 11 yıldır hizmet ediyor. Ne iş verdiyseniz yapmış, hangi göreve çağırdıysanız gelmiş… Böyle bir adam. Ona kapıyı göstermek, nasıl bir  insanlık anlayışıdır. Üstelik Sabri Reis Prandelli’yi kapıda ilk karşılayan ve ona “Hoş Geldin” diyen kimse.

Sabri büyük bir futbolcu mu? Değil.. Artık, miadını doldurmuş, tam olarak takım oyununa oturmayan. Sahaya her çıktığında kendi bildiği gibi davranan… Bunun için sürpriz goller atan. Ve attıran bir futbolcu. Ama yine de Sabri Reis’i bir kalemde defterden silmek Galatasaray’lı için zor.

Galatasaray taraftarı bunu yarin sahada sorar.

Öyle zırt pırt Teknik Direktör değiştirmek akıl işi değildir. Prandelli Efendi kaç ayda, takımının oyuncularını; Bizim Lig’i tanıyacaktır. Tanıyıncaya kadar iki sezon geçecek ondan sonra da hadi bakalım  “Yenisi” denilecektir.

Böyle tutarsızlık olmaz. Sabri’yi almak için şimdiden onlarca takım sıraya girmiş. Sabri’yi  satarlar. Hem de iyi bir paraya. Çünkü Sabri gibi futbolcular sahaya kişilik getirirler ve zamanında karşı takımı darma dağın ederler. Sabri’nin bunu yaptığını çok gördük . Sabri çoğu kez hep yedekte oturdu ama; sahaya alındığında da, acaip işler yaptı… Bunu hatırlayın. Ve ben inanıyorum ki. Sabri Reis nereye giderse gitsin, Reis’lik yapacaktır. Takıma kişilik katacaktır. Takımını çekip götürecektir.

Galatasaray ne yapacaktır.? Galatasaray yine rastlantıların akışında, kaderin cilvesinde , yüzüp duracaktır. Ta ki Galatasaray’lı Yöneticiler uygun seçimler yapıncaya kadar. O da çok zor.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..