Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Alyoşa-Sevmek Güzeldir.

http://blog.milliyet.com.tr/alyosacan

28 Ocak '08

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
944
 

Pratik bilgiler

Pratik bilgiler
 

mutfak işi


Merhaba Blog arkadaşlarım,
Bu gün size biraz bildiğim, biraz duyduğum kadarıyla pratik bilgiler vermeye çalışacağım.
umarım birgün olur size de lazım olur, uygularsınız.

1-Pasta yapıyoruz ya, onların dava gevrek olabilmesi için, hamurunun içine 1 çay kaşığı tuz atmanız yeterli,
deneyin, görün.
2-Cam tencerede yemek pişiriyorsunuz, kapağının buharlaşmasını da istemiyorsunuz değilmi, o halde kapağınını iç tarafını limon kabuğu ile silin, bakalım buharlaşacak mı.
3-Hepimizin teflon tavamızda zaman zaman lekelenmeler oluyor, bunlar için ne yapacağız, kolay, 1 bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke koyun karıştırın, sonra bunları tavanın içine
dökün ve 10 dakika kadar kaynatın, lekeler artık yok olmuşlardır bile.
4-Çaydanlığımızın içi kireçlenir , bunun için çok çeşitli formüller denendi ama en iyisi, çaydanlığınıza sirke koyup kaynatın, kireçler çabucak gider, yok olur.
5-Çelik tencerelerimiz bazen parlaklığını kaybeder, onlar için de ısıtılmış sirke ile bir ovun, sonra durulayın, sonrada kuru bir bez ile silin, tencereler yine pırıl pırıl olacak.
6-Suyunu sıktığınız limon kabuklarını sakın atmayın, çelik tüm eşyalarınızı limon kabukları ile ovarsanız, pırıl pırıl parlayacaktır göreceksiniz.
7-Bazı çamaşırlarda düğmelerden dolayı zaman zaman paslanmalar oluyor, ne mi yapacaksınız, pas lekesinin üzerine limon damlatıp ütülerseniz, hemen geçer, pas izi kalmaz.
8-Hepimizin evinde zaman zaman karıncalar gezinir bazan sinirleniriz onlara ama öldürmeyiz, ne yapacağız peki, ortaya kahve telvesi koyun, onlar bu telveden dolayı yok olup kaçarlar.
9-Et pişiriyoruz, a ma çabuk olsun istiyoruz değilmi, o halde, etleri limonlu su ile pişirebilirsiniz, hem çabuk pişer hemde daha lezzetli olur.
10-Balık kızarttıktan sonra mutfakta ister istemez bir kokusu kalıyor, koku kalmaması için, 1 çay bardağı su ile 2 çorba kaşığı sirkeyi mutfakta kaynatın, koku yok olacaktır.
11-Zaman zman domateslerimiz katı oluyor ve soyulmuyorlar, kolay soymak için, domatesleri kaynar suya
daldırıp çıkartın , bıçağın tersini domatesin üzerine ağır ağır gezdirin ve sonra, ne kadar kolay soyabileceksiniz.
12-Hepimiz soğan soyarken gözlerimiz yaşarır, adeta ağlar gibi oluruz ne yapacağız, soğanları içi su dolu bir kaba koyarsak gözlerimz yaşarmaz.
13-Kuru bakliyatlarımızı pişirmeden bir gece önce ılık suya koyarsak, ve ertesi gün haşlarken içine biraz karbonat koyarsanız, daha çabuk pişerler.
14-Yemek örtülerinize meyve suyu dökülürse, üstüne hemen tuz serpin, ilk yıkamada çıkacaktır.
15-Yine elbisenize yada yemek örtünüze yağ dökerseniz, üstüne tuz döküp bir süre bekletin,
o da ilk yıkamada muhakkak çıkacaktır.

Benden şimdilik bu kadar, bunların bazısını uyguladım, bazısını duydum ve sizinle de paylaşmak istedim,
umarım yardımcı olurum.
Hepinize cani gönülden kolay gelsin diyorum.
Sevgilerimle, , , ,

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

senin yüreğin güzel zaten paylaşmandan ve yanıtlardaki ifadelerinden belli oluyo bitaneeeeeem

Şennur Köseli 
 13.04.2008 16:47
Cevap :
Çok teşekkürler hayatım,seni görmeden sevmeye başladım ben,napçezzzzz,,,,,sevgiler,,,,  13.04.2008 16:54
 

çok iyiydi ya... iyiki varsın canım benim

Şennur Köseli 
 12.04.2008 20:54
Cevap :
Teşekkürler arkadaşım,paylaşmayı çok fazla seviyorum ve paylaşıyorum,,,,,,,,,,,,,,,,sevgiler arkadaşım,,,  13.04.2008 14:58
 

Çok zor gelir ama çok işime yarar. O nesneyi daha uzun süre kullanabilirim. Acaba "koca kullanma kılavuzu" da var mıdır:) Bunu hiç yapamadım da; kullanmayı yani. Konu dağılmasın, ısıtıcıların kullanma kılavuzunda da "kireçlenme için, kireç çözücü koymayın sirkede bekletin" diyor. Sevgiler, maviyle.

derinmavi.. 
 31.01.2008 20:06
Cevap :
Sevgili mavilim,koca kullanma klavuzu varmı yokmu bilmiyorum ama bana hiç gerekmedi şimdiye kadar,bu konuda sana yardımcı olamayacağım üzgünüm,gel sen benim mutfak pratik bilgilerime takıl,boşver öbür konuyu,sevgiler sana,,,,,  03.02.2008 14:24
 

Limon ve sirke... İşin sırrı bunlardaymış demek ki. Soğan doğrarken; dilinizi çıkarırsanız, gözleriniz yaşarmaz. Ya da başkasına doğratırsanız da yaşarmaz. Hanımın gözleri yaşarmaz mesela bizim evde. (:

MuDo 
 29.01.2008 19:09
Cevap :
Sayın MuDo sizin evde olay bitmiş zaten,hanım kolayını bulmuş,vay bize işte öğle şeyler olmadığından pratik bilgileri öğrenmeye çalışıyoruz,eşinize sonsuz sevgiler,size de tabiki,,,,  31.01.2008 12:37
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 227
Toplam yorum
: 2580
Toplam mesaj
: 673
Ort. okunma sayısı
: 1648
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İzmirliyim, okumayı, yazmayı, gezmeyi çok seviyorum. Daha ne olsun. Sevgiler...

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster