- Kategori
- Yemek - Mutfak
PRATİK ELMA PASTASI
PRATİK ELMA PASTASI
PRATİK ELMA PASTASI
4 adet sulu elma
8 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı şanti
4 yumurta
100 gram toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
½ limon suyu
HAZIRLAMASI
Elmaları soyup, çekirdeklerini temizleyerek küçük küpler halinde keselim ve limon suyu ile ovarak karıştıralım.
Tost ekmeklerini küp zarlar halinde kesip, süt, vanilya ve şanti ile karıştıralım.
Yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda şekerle çırparak krema kıvamına getirelim.
Bütün malzemeleri bir fırın kabına koyarak tarçını da ilave ederek karıştıralım ve 190 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
Soğuyunca dilimleyerek üzerine pudra şekeri serpelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun.