Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pratik etimek tatlısı

Pratik etimek tatlısı
 

Etimek tatlısı


Etimek Tatlısnın Malzemeleri :
Tuzsuz etimek (12 adet)

Şerbeti için:
Şeker  (1,5 su bardak )
Su (2 su bardak)

Muhallebisi için:
süt  (1 litre)
şeker   (6 yemek kaşığı)
vanilya  (1 paket)
tereyağ (1 yemek kaşığı)
un (6 yemek kaşığı)
mısır nişastas (2 yemek kaşığı)

Üzeri için:
krem şanti  (1 paket)
süt  (1 su bardağı)
Ceviz veya  Antep fıstığı

Etimek Tatlısı Tarifin Hazırlanması :
Tencereye 2 su bardak sıcak su ile 1,5 su bardak şekeri koyarak kaynatalım. Kaynamaya çıkdıktan 5-6 dak. sonra altını söndürerek. Şerbeti biraz bekletelim. Bu zaman içerisinde bir borcama 12 tane etimeği dizelim. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Etimekler ıslanırken boş durmayıp muhallebiyi hazırlamaya koyulalım.

1 lt. sütün içerisine vanilya ve tereyağ dışında bütün muhallebi malzemelerini ilave edelim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayalım. Kaynamaya çıktıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyerek 2-3 dk kadar daha karıştıralım ve ocağı altını söndürelim. Muhallebimiz 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek  sıvıyalım.

Krem şantiyi tatlımızın üzerine dökmeden evvel iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alalım. Şayet muhallebinin soğumasını beklemez iseniz krem şanti eriyerek sonuç kötü olur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.

Soğuttuğumuz tatlının üzerine 1 su bardak süt ile hazırladığımız krem şantiyi hazırlayarak sürelim. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldıralım. Buzdolabında 1 bekledikten sonra üzerine isteğe göre ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

http://www.lezzetlisirlar.com/etimek-tatlisi-tarifi-ve-gorselleri.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..