Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '12

     
    Kategori
    Genel Sağlık
     

    Pratik hekimlik

    Türkiye'de yasak olan bir meslektir. Dünyada bu mesleğe izin verilen gelişmiş ülkelerde dahil olmak üzere pek çok ülke vardır. Tıp fakültesini bitirmeden, doktorluk izni olmadan pratik hekimlik uyguluyorlar. Ülkemizdeki pratisyen hekimler tıp fakültesi mezunudurlar. Bunun karıştırılmaması gerekir.
    Ancak pratik hekime yine de bir doktora tanınan hakların tümü tanınmıyor. Örneğin, bunların reçete ile verilen ilaçları yazma hakkı yoktur. Keza cinsel hastalıkları tedavi de edemez, doğuma da müdahale edemezler.
    Bir pratik tedavi uzmanı şunları söylüyor:
    — "Bizler köklü tedavi uygularız. Hastanın şikayeti sadece hastalık belirtisidir. Bizler hastalığı tedaviyle yetinmez, nedenlerini de tedavi ederiz.
    Mesleğimizin harika, mucize tedavi gibi söylentilerle ilintisi yoktur.Maalesef bizim de içimizde kara koyunalar var. Bizler üç yıl okul, iki yıl stajdan sonra mesleğe başladığımız halde, bazı kişiler sözde mektupla, eğitim yoluyla bu mesleği öğrendiğimizi iddia ediyorlar. Benim özelliğim hastalarda solunum tedavisi uygulamamdır. Bu yöntemi uyulamadığım zaman hemen hemen hiçbir hastam yoktur."

     
    Toplam blog
    : 1
    : 85
    Kayıt tarihi
    : 16.11.12
     
     

    Özel bir hastanede bilgi işlemciyim. Bilgisayar, sağlık, siyaset ve astronomi ile ilgileniyorum. ..