Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hafizenin yemek günlüğü

http://blog.milliyet.com.tr/hafizcayasam

01 Şubat '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Pratik iblgiler

Pratik iblgiler
 

bir pazar kahvaltısı


*Mantar sote pişirirken tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su bırakmasını, hem de kararmasını önlersiniz.

*Marul yıkadığınız suya biraz limon suyu sıkarsanız istenmeyen böceklerden eser kalmaz.

*Pasta yaparken kullanacağınız meyvaları toz şekere bulayın. Böylece meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.

*Yaptığınız böreklerin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce bir kaç saat buzdolabında bekletin. Böylece daha lezzetli olacaktır.

*Lavabonuzdaki kireç lekelerini yarım limonla hızlı bir şekilde ovmayı deneyin. Sonra su ile çalkalayın ve kuru bir bezle kurulayın.

*Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovun.

*Kek hamurunuzun iyi kabarması için malzemelerin aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin.

*Kızartma yaparken ciğerleri bulayacağınız una 1 kaşık karbonat koyarsanız ciğerin daha yumuşak kızarmasını sağlarsınız.

*Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine 1 tane kesme şeker atın.

*Çok olgun muzları, püre haline getirdikten sonra içine biraz limon suyu ekleyip dondurarak keklerinizde kullanabilirsiniz.

*Pastaların daha gevrek olması için içine 1 çay kaşığı tuz atın.

*Patateslerin pişerken dağılmasını önlemek için pişmesine yakın tuz ilave edin.

*Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız kızgın yağa attıktan sonra üzerlerine elinizle 1 tutam un serpin.

*Pilav yaparken tencereye 1 dilim limon koymayı deneyin. Pilavınız tane tane ve bembeyaz olacaktır.

*Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletirseniz, doğrarken hem gözlerinizi yakmaz hem kolay dilimlenir, hemde görünüşü daha parlak olur.

*Sucuğu kolay soymak için boydan boya çizdikten sonra su altında soyun.

Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.

*Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları 1 avuç unla ovuşturun ve kalın delikli bir süzgece alın, un ile beraber çöplerde düşer.

*Yumurtaları haşladığınız suyu sakın atmayın soğuduktan sonra evdeki çiçeklerinizi sulayın. İçindeki mineraller ve kalsiyum çiçeklerinizi besleyecektir.

*Pencere camları ve aynaların uzun süre temiz kalması için, sirkeyle ıslatılmış süngerle temizlemek yeterli olacaktır.

*Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur
http://www.dunyamutfagi.net benim düzenledigim bir sitedir.

 
Toplam blog
: 19
: 3809
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

1976 İskenderun doğumluyum. Evliyim, mükemmel bir eş ve dünya tatlısı üç çocuğa sahibim. Yemek yapma..