- Kategori
- Pratik Bilgiler
Pratik iblgiler
bir pazar kahvaltısı
*Mantar sote pişirirken tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su bırakmasını, hem de kararmasını önlersiniz.
*Marul yıkadığınız suya biraz limon suyu sıkarsanız istenmeyen böceklerden eser kalmaz.
*Pasta yaparken kullanacağınız meyvaları toz şekere bulayın. Böylece meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.
*Yaptığınız böreklerin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce bir kaç saat buzdolabında bekletin. Böylece daha lezzetli olacaktır.
*Lavabonuzdaki kireç lekelerini yarım limonla hızlı bir şekilde ovmayı deneyin. Sonra su ile çalkalayın ve kuru bir bezle kurulayın.
*Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovun.
*Kek hamurunuzun iyi kabarması için malzemelerin aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin.
*Kızartma yaparken ciğerleri bulayacağınız una 1 kaşık karbonat koyarsanız ciğerin daha yumuşak kızarmasını sağlarsınız.
*Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine 1 tane kesme şeker atın.
*Çok olgun muzları, püre haline getirdikten sonra içine biraz limon suyu ekleyip dondurarak keklerinizde kullanabilirsiniz.
*Pastaların daha gevrek olması için içine 1 çay kaşığı tuz atın.
*Patateslerin pişerken dağılmasını önlemek için pişmesine yakın tuz ilave edin.
*Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız kızgın yağa attıktan sonra üzerlerine elinizle 1 tutam un serpin.
*Pilav yaparken tencereye 1 dilim limon koymayı deneyin. Pilavınız tane tane ve bembeyaz olacaktır.
*Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletirseniz, doğrarken hem gözlerinizi yakmaz hem kolay dilimlenir, hemde görünüşü daha parlak olur.
*Sucuğu kolay soymak için boydan boya çizdikten sonra su altında soyun.
Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.
*Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları 1 avuç unla ovuşturun ve kalın delikli bir süzgece alın, un ile beraber çöplerde düşer.
*Yumurtaları haşladığınız suyu sakın atmayın soğuduktan sonra evdeki çiçeklerinizi sulayın. İçindeki mineraller ve kalsiyum çiçeklerinizi besleyecektir.
*Pencere camları ve aynaların uzun süre temiz kalması için, sirkeyle ıslatılmış süngerle temizlemek yeterli olacaktır.
*Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur
http://www.dunyamutfagi.net benim düzenledigim bir sitedir.