Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

12 Aralık '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Pratik Lezzet Sırları

Pratik Lezzet Sırları
 


* Supangle için, 4 su bardağı süt 1 yumurta ile çırpılır. Üzerine yarım su bardağı un, 6 tatlı kaşığı kakao ve 1 su bardağı şeker eklenip karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kaynayınca 100 gram bitter çikolata ilave edilir. Kâselere döküp soğuk servis yapılır...


* Lavaş böreği için; 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü çırpın. Kenarları kalın bir kabın içerisine 1 lavaşı serip üzerine sosu sürün. Üzerine lor ve rendelenmiş kaşar serperek ikinci lavaşı da ilave edip aynı işlemleri tekrarlayın. Üçüncü lavaşı en üste koyup üzerine sosu sürerek yedirin. Kısık ateşte iki tarafını da kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın...


* Hazırladığınız tatlıların üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Tereyağı, sosun hem daha lezzetli olmasını, hem de parlamasını sağlayacaktır...


* Tahinli kurabiye için, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı tahini çırpın. Farklı bir kabın içerisinde 4 su bardağı un, 1 paket vanilya, 150 gram margarin ve 1 yumurtayı karıştırın. İçerisine tahinli ve şekerli karışımı ekleyerek katı ve kolay dağılan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde tepsiye dizin ve 175 derece fırında 20 dakika pişirin...


* Bir elmanın kabuğunu, lahananın pişme suyuna eklediğiniz takdirde hem hazmı kolay olur, hem de pişme sırasında çıkan kötü kokuyu önlemiş olursunuz...


* Kolay poğaça için, 50 gram beyaz peyniri maydanozla karıştırın. 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta, yarım çay kaşığı karbonat ve tuzu karıştırın. 1 ekmek hamurunu orta kalınlıkta açıp içerisine peynirli karışımı serpin. Rulo şeklinde sararak ufak parçalara bölün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yoğurtlu karışımı sürerek 180 derecede 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın...


* Et, orta ve düşük sıcaklıkta, kapağı kapalı olarak pişirilmelidir. Yüksek ısıda uzun süre pişirdiğiniz etlerin yüzey renginde aşırı koyulaşma meydana gelir ve sağlık için zararlı maddeler oluşur. Üstelik bu şekilde pişen et, besin değerini de kaybeder...


* Peynirli puf böreği için; 1 dilim beyaz peyniri ezin, üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edin. Hamurun kıvama gelip kabarması için bekletin. Yarım saat beklettikten sonra küçük parçalar halinde koparıp elinizle şekillendirerek kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz...


* Evinizde, balık gibi kötü koku bırakan yemekler pişirdikten sonra oluşan kokuyu gidermek için, bir kabın içerisine bir miktar çamaşır yumuşatıcı koyup ocakta kaynatın. Bu şekilde kötü kokudan eser kalmayacaktır...


* Milföy pizza için, istediğiniz miktarda milföy hamurunu yağladığınız tepsiye dizin. Bir milföyü ince şeritler halinde keserek milföylerin kenarlarına kutu olacak şekilde çerçeve yapın. Milföylerin içerisine salçalı sosu sürüp, istediğiniz malzemeleri (sosis, zeytin, biber, mısır) ekleyin. Tekrar salçalı sos sürüp, rendelenmiş kaşar ilave ederek 200 derece fırında pişirin ve sıcak servis yapın...


* Cevizlerin kabuklarını kolay açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde içleri de dağılmadan kolaylıkla açılırlar. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..