Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

15 Ağustos '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
2101
 

Pratik Mutfak Bilgileri

Pratik Mutfak Bilgileri
 


Yeşil sebzeler...

* Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, öncelikle bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın. Pörsümüş, tazeliğini kaybetmiş yeşillikleri canlandırmak için, 2 litre suya 2 yemek kaşığı limon suyu ve buz ekleyin. Sebzeleri bu suya koyarak, 1 saat buzdolabında bekletin.


* Dereotu ve maydanozu kâğıt havlu ya da peçeteye sarıp, bu şekilde naylon torbaya koyarak buzdolabında saklarsanız, uzun süre taze kalacaktır.


* Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince doğranıp tencereye konmalı, yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli. Böylece besin değerleri kaybolmayacaktır.


* Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp, iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz.


Yumurta...

* Yumurtayı yüzebileceği miktarda su alan bir bardağa koyun. Eğer suyun içerisinde yatay durumda kalırsa taze, yarı yatay durumda kalırsa 7-10 günlük, dik duruyorsa da bayat demektir.


* Yumurtalar raflara sivri ucu aşağı gelecek biçimde yerleştirilmelidir.


* Yumurta, kendi kartonu içerisinde buzdolabında 4 hafta kadar saklanabilir. Çünkü yumurta, kabuğunun içerisine koku geçirebilir. Bunun için, açık olarak saklanması yerine, kapalı olarak saklanmasında yarar vardır.


* Katı haşlanan yumurtayı kolaylıkla soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su, kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.


Yemek kokuları...

* Bir tencereye veya cezveye 1 çay fincanı su ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edip ocakta birkaç dakika kaynatın. Bu şekilde ortamdaki ağır yemek kokularından kurtulabilirsiniz.


* Mutfağınızın daha güzel kokması için bir parça alüminyum folyo üzerine tarçın serpip, bunu sıcak fırının içerisine koyun ve fırının kapağını açık bırakın.


* Karnabahar kokusundan kurtulmak için pişirme suyuna biraz tuz ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içerisine sebzeleri atmayı deneyin.


* Lahana pişirirken, bir elmanın kabuğunu soyup pişme suyuna ekleyin. Hem koku çabucak yok olacak, hem de lahananın hazmı daha kolay olacaktır.


* Fırına sinmiş yemek kokusunu temizlemek için, bir kabın içerisine yarı yarıya sirke ve su koyup fırına yerleştirin. Fırını birkaç dakika ısıtıp soğumaya bırakın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3696
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster