Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

15 Ağustos '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Pratik Mutfak Bilgileri

Pratik Mutfak Bilgileri
 


Yeşil sebzeler...

* Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, öncelikle bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın. Pörsümüş, tazeliğini kaybetmiş yeşillikleri canlandırmak için, 2 litre suya 2 yemek kaşığı limon suyu ve buz ekleyin. Sebzeleri bu suya koyarak, 1 saat buzdolabında bekletin.


* Dereotu ve maydanozu kâğıt havlu ya da peçeteye sarıp, bu şekilde naylon torbaya koyarak buzdolabında saklarsanız, uzun süre taze kalacaktır.


* Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince doğranıp tencereye konmalı, yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli. Böylece besin değerleri kaybolmayacaktır.


* Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp, iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz.


Yumurta...

* Yumurtayı yüzebileceği miktarda su alan bir bardağa koyun. Eğer suyun içerisinde yatay durumda kalırsa taze, yarı yatay durumda kalırsa 7-10 günlük, dik duruyorsa da bayat demektir.


* Yumurtalar raflara sivri ucu aşağı gelecek biçimde yerleştirilmelidir.


* Yumurta, kendi kartonu içerisinde buzdolabında 4 hafta kadar saklanabilir. Çünkü yumurta, kabuğunun içerisine koku geçirebilir. Bunun için, açık olarak saklanması yerine, kapalı olarak saklanmasında yarar vardır.


* Katı haşlanan yumurtayı kolaylıkla soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su, kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.


Yemek kokuları...

* Bir tencereye veya cezveye 1 çay fincanı su ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edip ocakta birkaç dakika kaynatın. Bu şekilde ortamdaki ağır yemek kokularından kurtulabilirsiniz.


* Mutfağınızın daha güzel kokması için bir parça alüminyum folyo üzerine tarçın serpip, bunu sıcak fırının içerisine koyun ve fırının kapağını açık bırakın.


* Karnabahar kokusundan kurtulmak için pişirme suyuna biraz tuz ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içerisine sebzeleri atmayı deneyin.


* Lahana pişirirken, bir elmanın kabuğunu soyup pişme suyuna ekleyin. Hem koku çabucak yok olacak, hem de lahananın hazmı daha kolay olacaktır.


* Fırına sinmiş yemek kokusunu temizlemek için, bir kabın içerisine yarı yarıya sirke ve su koyup fırına yerleştirin. Fırını birkaç dakika ısıtıp soğumaya bırakın.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..