Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1095
 

Pratik Pizza Hamuru Tarifi

Pratik Pizza Hamuru Tarifi
 

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pizza hamuru tarifi ile lezzet dolu anlar yaşabilirsiniz. Ben her hafta sonu bu tarifi kullanıyorum ve 30 dakika gibi kısa bir sürede mükemmel pizzalar yapabiliyorum. Sizlerede tavsiye ederim.

Not: Tarif 4 kişiliktir. İsterseniz eğer malzemeleri orantılı şekilde arttırabilirsiniz.

Pizza Hamuru için Malzemeler:

500 gram buğday unu

1 su bardağı ılık su

20 gram yaş maya

Yarım su bardağı sıvı yağ

Bir miktar tuz

Not: Hamurun iyi bir kıvam alması ve düzgün açılmasını istiyorsanız özel amaçlı satılan pizza unlarını kullanmanızı tavsiye ediyorum. Yüksek gluten içeren özel tip unlar da kullanabilirsiniz.

Not: 1 küçük küp yaş maya 42 gramdır. (yarısını kullanacaksınız) Yaş yerine kuru maya kullanmak istiyorsanız eğer yaş mayaya oranla 3/1’ini kullanmanız gerekir. Eğer her ikisi de mevcut değil instant maya var diyorsanız da kuru mayaya oranla 5 gram daha düşürmeniz gerekir.

Pizza Hamuru Yapılışı:

1) Mayayı küçük bir kase yada su bardağının içerisinde az ılık su ile eriyene kadar karıştırın. Ardından, tuzu da aynı yöntemle farklı bir bardak içinde eritin.

2) Unu yoğurma kabınıza dökün ve ortasını havuz şeklinde aralayın. Suda erittiğiniz mayayı bu orta kısma döküp hafif karıştırın. Ardından, tuzlu suyu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur az toplandığında sıvı yağıda ilave edip kıvama gelene kadar tam yoğurma işlemine geçin.

Not: Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. Yani ne çok sert nede çok yumuşak olmayacak. Bu dengeyi tutturmak için hafif un yada su dökebilirsiniz. Fazladan un dökmeniz yada su koymanız mayayı etkilemez.

3) Yoğurma işleminin ardından üzerini bir bezle örtüp 1 -2 saat kadar kabarması için beklemeye alın.
(Küçük bir not daha ekleyelim. Eğer çok aceleniz varsa 1 çay kaşığı şeker ilave edip bekleme süresini 20 dakika ya düşürebilirsiniz.)

4) Hamurunuz kabaca 2 katı kadar büyüklüğe ulaştığında merdane ile hafif açıp elinizle şekil vermeye başlayabilirsiniz. İster yuvarlak ister kare şeklinde. Pişirme tepsinize göre ayarlayabilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar. Geriye sadece pizzanın sosu ve üst malzemeleri kalıyor. Damak tadınıza uygun istediğiniz malzemeleri ekleyip pizzanızı pişirebilirsiniz.

Şimdiden kolay gelsin.

Afiyet olsun.

Kaynak: pizza hamuru

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 6
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 5031
Kayıt tarihi
: 08.02.15
 
 

1986 İstanbul doğumlu, yemek yapmayı seven, hayata sımsıkı bağlanmış, neşe dolu, doğallığın her t..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster