- Kategori
- Pratik Bilgiler
Pratik Poğaça tarifleri
Pratik Poğaça Tarifleri
Mayalı Poğaça Tarifi Malzemeleri:
1 yaş maya
2 su bardak süt
1 su bardak su
yarım su bardaksıvı yağ
1 yemek kaşık toz şeker
1 ortaboy yumurta alabildi kadar un
içi için:
beyaz peynir, tuz ve maydanoz.
Hazırlanması:
Yoğurma kabı alınır ve içine maya konur, üzerine ise şeker konur ve ılık su üzerine bırakılır. Mayanın çözülmesi beklenir sonra gene ılık olan süt ve sıvı yağ ilave edilir, tuzu bırakılır. Ardından azar azar unu bırakılır ve yumuşak bir hamur elde edilir ve üzerini temiz bir bezle örtelim. Azcık beklemeliyiz ki mayalansın hamur. Bu arada beyaz peynirimiz ezilir arzuya göre içine maydanoz da konabilir yahut sizin istediğiniz başka bir içte koyabilirsiniz. Sonra avcumuzu yağlayıp, mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğü kadar alınıp avcumuzda açılır. İçi bırakılır ve elimizde uçları altagelecek şekilde bir noktada toplanıp yuvarlanır tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizilir. Fırınımıza atıp pişirelim. Afiyet Olsun.
http://www.lezzetlisirlar.com/pratik-pogaca-tarifleri-pratik-pogaca-tarifleri-gorselleri.html