- Kategori
- Türk Mutfağı
Pratik Profiterol Tarifi
Pratik Profiterol Tarifi
1 su bardağı su 100 gr. margarin 1 cimdik tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya 3 tane yumurta
İç Krema;
2. 5 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1. 5 çay bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya
Üzerine;
Hazır çikolata sosu 2. 5 su bardağı süt
Üstüne sermek için;
Fıstık veya hindistan cevizi
Önce tencereye su, yağ ,şeker, çimdik tuz konur kaynayınca un ilave edilir iki üç dakika pişirilip ocaktan alınır .10 dakika soğutulur.. 1 tane yumurta karışıtırılır ikinci yumurta kırılır oda karışıtırılır daha sonra üçüncü yumurta güzelce yoğrulur 5. Dakika dinlenir yağlanmış tepkiye kaşıkla ceviz büyüklüğünde konur. 180. Derece fırında 40 dakika filan hafif kızarıncaya kadar pişirilip fırın kapatılıp biraz bekletiliyor daha sonra pişirmis olduğunuz krema içlerine çay kaşığı yardımıyla doldurulur.
Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu pişirilip ılık olarak dökülür buzdolabında biraz dinlendirilir fıstık serpilerek servise edilir deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Kaynak: http://www.tariflerim.gen.tr/pratik-profiterol-tarifi.html