- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pratik ziyafet: Sucuk şiş
Geçtiğimiz günlerde habersiz gelen bir misafirimize evde ne yemek ikram edeceğimiz hususunda eşim sıkıntıya düştü. Sakin olmasını ve beni izlemesini rica ederek başladım bu en çok zevk aldığım işle uğraşmaya. Hadi buyurun bakalım, isterseniz siz de deneyin. Yemeğin hazırlığı on, pişip tabakta servis edilmesi de tam on beş dakika. Ne dersiniz gerçekten de pratik ve hızlı değil mi? Tavada yumurta yapsanız ancak bu kadar olur.
Öncelikle size en yakın marketten almanız gerekenler şunlar: Kişi sayısına yetecek miktarda yüzde yüz dana etinden mamul, baharatlı ve kuru, parmak-piknik sucuk. Taze yeşil biber, domates, süs biberi turşusu, tatlı-beyaz kuru soğan, mandalina ve beyaz ekmek. Umarım evde elektrikli ızgaranız vardır, mangal her zaman yakılamıyor da.
Şişlerimize; bir parça sucuk-bir parça yeşil biber-bir parça domates sırası ile alabildiği kadar malzemeyi diziyoruz. Özellikle domates ve biberlerin üzerini tuzluyoruz.
Izgaramızın tabanına ince dilimlediğimiz ekmeklerimizi yerleştiriyor, döşüyoruz. Sonra üzerine şişlerimizi koyuyor ve ızgarada çevirerek pişirmeye başlıyoruz. Yaklaşık on dakikalık pişme süresi zarfında, servis tabaklarımızın kenarına dörde bölüp, yıkayıp, beş dakika deep freezde bekleterek acısını iyice aldığımız kuru soğan parçalarını, süs biberi turşularını ve mandalina dilimlerini yerleştiriyoruz.
Sucuklar piştikten sonra, şişleri ile birlikte servis tabaklarına alıyor, şişlerin üzerine sucuğun yağını ve domates-biberin suyunu bıraktığı, hafif çıtırdamış, sıcacık taban ekmeklerimizi kapatıyor servis ediyoruz.
Yanında ramazan münasebetiyle soğuk kola ve soğuk-acılı şalgam suyu enfes gidiyor. Ama bu yemeği bence ramazandan sonra yapın ve yanına da şöyle gövdeli ve aromatik bir kırmızı şarap açın derim ben. Çalkarası ya da boğazkere-öküzgözü kupajlarını naçizane tavsiye edebilirim.
Haydi afiyet olsun.