Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Prematüre sol beynimin aşağılık kompleksinin anomalik yansımaları!

Prematüre sol beynimin aşağılık kompleksinin anomalik yansımaları!
 

Bu yazı; solak olduğu için solcu olduğunu, bunun da yaratıcılık ve sorgulayıcılık anlamına geldiğini sananlaradır.

Bu yazı; soldan sağa doğru yazı yazmamızdan solculuk adına derin anlamlar çıkaranlara ve konuyu sulandıranlaradır.

Bu yazı; solaklığından başka övünecek hiçbir hüneri olmayanlaradır.

Bu yazı; solculuğu evrensel değerleriyle ve anlamıyla değil de, tam aksine, ırkçılık ve din düşmanlığı olarak algılayanlaradır.

Bu yazı; başka bir ifadeyle ırkçılığı ve din düşmanlığını solculuk diye yutturmaya kalkışanlaradır.

Bu yazı; Türk'ün Türk'den başka dostu yoktur deyip sonra da vatandaşı 40 parçaya bölüp 39'unu düşman ilan edenleredir.

Bu yazı; bir taraftan "halkçıyım" deyip oy avcılığı yaparken, diğer taraftan halkını potansiyel suçlu olarak görüp onun özgür iradesini ipotek altında tutmak isteyenlere, vesayetçilere alkış tutanlaradır.

Bu yazı; Osmanlı'nın Avrupa'ya karşı yenilgisinden miras kalan aşağılık kompleksinin etkisiyle, geri kalmışlığı sadece şekilde arayarak halkı ve halkın inançlarını suçlu ilan etmek kolaycılığına kaçanlaradır.

Bu yazı; solculuğu dinsizlik, dinsizliği de ilericilik zannederek kendi kendilerini kandıranlaradır.

Bu yazı; Avrupalı'ya hayranlık duyup kendi halkından utananlaradır.

Bu yazı; Avrupalı, dolayısıyla medeni olmayı kadınların donsuz gezmeleri, gecelik ilişkiler yaşamaları, gece kulüpleri, kumarhane merkezleri, kerhaneler vs. olarak görenleredir.

Bu yazı; İsrailli yahudi hahamlarının bir uçağa dolarak ülkelerinin üzerinde tur atmalarını ve sırayla dinsel bir boruyu üfleyerek ülkeleri için dua etmelerini normal bulurken, Türk köylülerinin cami imamıyla beraber yağmur duasına çıkmalarını çok gerici bulanlaradır.

Bu yazı; diğer dinlerde de değişik ibadet şekilleri ve oruç tutmak varken, Müslümanların oruçundan, abdestinden, namazından acayip utananlaradır.

Bu yazı; Sultanahmet'teki türistlerin bile ramazana ve oruca saygı duyarak açıktan yiyip içmemeye özen gösterdikleri bir ortamda, solculuk ve ilericilik adına, provoke edercesine, inadına cami önlerinde duman tüttürenleredir.

Bu yazı; müslümanlığı Arap kültürü diyerek aşağılamaya çalışıp Şamanizm'e romantizm duyanlaradır.

Bu yazı özetle; "salyangoz kabuğundan çıkmış, kabuğunu beğenmemiş" misali, kendi halkının değerleriyle, inançlarıyla alay edenleredir.

***

Türk solu derin devletçidir, statükocudur, Ergenekoncudur...

Türk solu bencildir, baskıcıdır, bağnazdır, dar görüşlüdür...

Türk solu ilkesizdir, darbe severdir... Bakmayın siz Tarik Akan'ın, "Babam bana faydalı ve zararlı olmak üzere iki türlü darbe vardır demişti" açıklamasına... 12 Eylül'e karşıyız derler ama; 12 Eylül Anayasası'nın bir virgülünü bile değiştirmemek için neler yaptıklarını görüyorsunuz!

Türk solu işbirlikçidir; yeri geldiğinde, işi düştüğünde, görüşlerine taban tabana zıt gruplarla, partilerle rahatlıkla anlaşabilir.

Türk solu soyut anlamda çok dürüst olduğunu söyleyip hesap sormaktan dem vursa da, somut anlamda yani icraatta İşgüzarlarla, Mataracılarla, Göknellerle kol koladır. Allahtan halkımız sola fazla fırsat vermiyor!

Türk solu beceriksizdir; ezkaza iktidara geldiklerinde kısa sürede dümenini şaşırıp gemiyi karaya oturtur ve bırakıp kaçarlar. 1979 ve 2002 yıllarında olduğu gibi.

Türk solu iki yüzlüdür; Diyarbakır'da başka konuşur, İzmir'de başka konuşur. Tünceli'de doğru söyler, Ankara'da şaşar. Seçim meydanlarında dindar olur, Meclis'te katı laik. Bugün türban sorununu çözeceğim, der, yarın inkar eder.

Türk solu slogancıdır, bu konuda acayip eserler ortaya koyar, ama iş uygulamaya geldi mi üretimden, büyümeden, sanayiden pek çakmaz yani sadece işin edebiyatını yapar... Bu nedenle uzmanlık alanı muhalefettir.

Kısacası Türk solunu CHP temsil ettiği ve CHP'yi de "politbüro" yönettiği sürece, Türk solundan ne kendilerine bir fayda gelir, ne de vatana millete...

İsterse bir değil 40 tane Kılıçdaroğlu gelsin..

Not: Yukarıda da bahsettiğim gibi bu yazım, "solcuyum" deyip evrensel anlamda solculukla hiç bir ilgisi olmayanlar içindir. Evrensel anlamda kendimin de gerçek bir sosyal demokrat olduğumu açıklıyor ve gerçek sosyal demokratlardan anlayış bekliyorum.

 
Toplam blog
: 337
: 4184
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Hukukçuyum... Hukukun üstünlüğünün ve hukukçunun saygınlığının ülkemde gelişmesini ve kalıcı olma..