Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '06

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Prison Break

Prison Break
 

Son zamanlarda gençlere televizyonda neleri takip ediyorsunuz diye sorulduğunda, pek çoğu Cnbc-E dizilerinden başka bişey izlemiyorum diyorlar. Cnbc-E dizilerinin ciddi anlamda kaliteli olması, alt yazılı olması ama en çok Amerikan kültürüyle bezeli olup modayı takip eden çevreler tarafından takip edilmesi, kimi "arkadan gelen" (next comer) gençlerde "Ben de Nişantaşı çocuğuyum" diyen tipik bir Burhan Altıntop sendromu yaratıyor. :)

Çağla'nın Bodrum'a düşmesiyle aslında iyice sulanan yaz ekranında takip edilebileceğimiz program sayısı da hayli az. Cnbc-E dizileri bu noktadaki açığı kapatmaya çok yakın.

Sizlere tavsiye edeceğim dizilerin en başında ise heyecanı yaz ayları boyunca da sürecek olan "Prison Break" geliyor.

İlk bölümünden itibaren heyecanın hiç düşmediği dizide, abisi Lincoln'ün suçsuz yere Fox River hapishanesine atılmasına katlanamayan Michael her yolu denedikten sonra çareyi abisini kaçırmakta bulur. Bunun için de bir banka soyarak hapise atılır. Hapishanenin planlarını ele geçiren inşaat mühendisi Michael, ağabeyini kaçırıp masumiyetini kanıtlamak üzere çok detaylı bir plan yapar. Ancak Michael hapise girdiğinde, Lincoln’un idamının ardında çok büyük bir devlet komplosunun varolduğunu öğrenir. Michael bir taraftan firar için cüretkar planını gerçekleştirmeye çalışırken diğer yandan dizinin her bölümünde bulmacanın bir parçası daha ortaya çıkıyor.

Aslında "Oz" dizisinden görmeye alıştığımız iğrenç Amerikan hapishanelerinden kesitler olsa da, aksiyon ve heyecan daha fazla.

Prison Break'i Perşembe akşamları 21:00 de izleyebileceğiniz gibi kaçırdığınız bölümleri piyasada DVD'lerde bulabilirsiniz.

http://www.cnbce.com/dizi.asp?ID=41

 
Toplam blog
: 4
: 933
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünü bitirdim. Şimdilerde bilişim ve internet ..