Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Prof. Dr. Davutoğlu Şam'a gidiyor

Prof. Dr. Davutoğlu Şam'a gidiyor
 

BALKAN ANTANTI 09 Şubat 1934


2. Dünya Savaşı'nın elebaşılarınca 4-11 Şubat 1945'te düzenlenen YALTA KONFERANSI'ndan sonra en yaygın paylaşım kavgası alabildiğine devam ediyor. Yalta'da çantada keklik olarak görülen TÜRKİYE son yayılmacı açılım içinde de yok; hiç bir koalisyonda ve hiç bir birlik içinde etkinliğimiz yok. BALKAN ANTANTI ile BAĞDAT PAKTI'ndan sonra İSLAM ORTAK PAZARI düşlerimiz de suya düştü. 


AB geçmiş ola; halk güvenini iyice yitirdi. Batı'dan dost olamayacağı iyice kökleşiyor. İyi tasarlanmış olan D-8'LER de Batı'nın çark başılığında yönetilen iç siyasi oyunlar ve 28 Şubat dayatmaları ile uyutulmuş bulunuyor. İSLAM DÜNYASI için birer kale olan IRAN ile MISIR kendi yağları ile kavrulmaktan öte bir iş yapamıyor. Bizim nerede niçin durduğumuz belli değil. Ortadoğu'da Batı askeri ile gemileri ile uçakları ile tozu dumana katmış ne can ne mal ne siyasi irade ne gelenek ne görenek ne din ne iman dinlemiyor. IRAK'tan sonra SUDAN bölündü. LiBYA ayrıldı ayrılacak. 


Bizde de ÖZERKLİK EDEBİYATI başlatıldı. Bu söyleme karşı yasal hiç bir yaptırımın ufukta görülmemesi pek de hayra alamet değil bence. TBMM iki buçuk aylık tatilde. Siyaset eski canlılığını yitirdi. Her kes seçim yorgunu olsa gerek. TERÖR artık aydan aya değil ne yazık ki en sinsi biçimi ile günden güne azmaya başladı. Askeri ve siyasi edebiyat da hiç hız kesmiyor. Terörü engelleyebilecek ve milletimize OH BEEE dedirtecek hiç bir köklü eylem ya da eylemler bütünü ortaya konulamıyor. Kafalar oldukça karışık. Bu gidişle neler olacak bilemiyoruz. SURİYE'deki halk ayaklanması için kendince tanklı tüfekli bastıma harekatlarına girişen BEŞAR ESAD oldukça zor durumda. Son sınavını OSMANLI'nın kentleştirdiği eski Asur kenti Deyr Ez ZOR'da veriyor. 


Olayların ne yöne doğru gidmekte olduğunu öğrenmek için olsa gerek Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da eski Suriye Vilayetimizin başkenti Şam'a gidecekmiş... Sanırım şimdiki Şam Üniversitesi olan eski Hamidiye Kışlası'nda atalarımzın başından geçmiş olanları daha iyi öğrenerek gelecektir. 

Batı'ya rağmen tarihin seyrini değiştirmek ne kadar da zormuş değil mi dostlar? 

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..