Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Prof.Ali Ergur CNN'den, bizlerin düşüncelerini yansıttı

Prof.Ali Ergur CNN'den, bizlerin düşüncelerini yansıttı
 

TEŞEKKÜRLER, bu konuyu ele aldığınız için...


Görsel medyanın, terör olaylarını ekrana verirken, daha duyarlı olması gerektiği konusunda yazmıştım,bir önceki yazımda. Tesadüf olduğunu sanıyorum, bugün CNN'de bu konu ile ilgili olarak,Galatasaray Üniversitesi sosyoloji profösörü Ali Ergur ile röportaj yapıldı. Hemen aynı görüşleri dile getirdi sayın Ergur. Müzik verilmesi, yavaş çekim, gereğinden çok fazla ayrıntı ve uzatılan haber süresi; benim yazdıklarımla örtüşen eleştirilerdi. Başbakan, mutlaka, iktidar açısından olumsuz puan olduğu için bu görüntülerden rahatsız. Bu nedenle söyledği sözü, onun partisine mensup olmayan herkes dudak bükerek dinledi. Ama bu görüntülerin, hainlerin işine yaradığı, onları sevindirdiği bir gerçek.

Profösörün söylediği bir öneri de çok hoşuma gitti."Biz vatandaşlar olarak ne yapmalıyız" sorusunu "Mümkün olduğunca değişik görüşlü kanalları izleyin" diyerek cevapladı. Kesinlikle doğru ...Futbol takımı gibi parti tutmak yüzünden bugün bu haldeyiz. Doğrular yanında yanlışlar da olabilir.Her zaman herkes doğru söylemeyebilir, doğru düşünmeyebilir, doğru uygulamalar yapmayabilir.Bütün görüşleri ; önyargıda bulunmadan dinleyip ,kendi görüş ve deneyimlerimizin süzgecinden geçirip daha sonra da ,vicdanımızın sesini dinleyerek ,kişiler hakkında karar verebilseydik,sandıklardan çıkan oylar,ülkemizin durumunu olumlu yönde değiştirebilirdi.

Yazılı ve görsel medya, iktidarları belirlemede en güçlü etken. Bu nedenle, biz halk olarak doğru tepkiler vermeli,yanlışları uygun platformlarda dile getirmekten çekinmemeliyiz. Seslerimiz birleşirse, güçlerimiz de birleşir. Yanlışlar, düzelebilir böylelikle, zaten halk olarak, sessiz kalmamak gerektiğini artık biliyoruz...

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..