Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '16

 
Kategori
Kitap
 

Prof. Dr. Gazanfer Doğu'dan YAŞAR DOĞU kitabına tam not

Prof. Dr. Gazanfer Doğu'dan YAŞAR DOĞU kitabına tam not
 

Türk Güreşinin Sembol İsmi Yaşar Doğu


Türk Güreşinin Sembol İsmi Yaşar Doğu'nun tüm yönleriyle hayatının anlatıldığı kitabın ikinci baskısı yapıldı. 
 
Birinci Baskısı 8 Ocak 2016 (Yaşar Doğunun Vefatının 55. yılı) tarihinde yapılan kitabın ikinci baskısı 30 Ağustos 2016 ( Yaşar Doğu'nun Jübilesinin 61.yılı) tarihinde gerçekleşti. 
 
Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu'nun Takdim yazısıyla neşredilen kitabın 2. Baskısı 448 sayfa olarak yayınlandı. 
 
Yaşar Doğu'nun tüm yönleriyle hayatının anlatıldığı ve 2. Baskısı yapılan kitabı inceleyen Prof. Dr. Gazanfer Doğu duyduğu memnuniyeti dile getirerek Arş. Yazar Ahmet Seven'e teşekkür etti. 
 
Prof. Dr. Gazanfer Doğu:  Bugün her zamankinden daha fazla o inanca, o felsefeye ve o kişiliğe ihtiyacımız vardır 
 
Prof. Dr. Gazanfer Doğu kitabın büyük bir titizlik içerisinde hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek: " Babam Yaşar Doğu'nun hayatının yanısıra bu büyük millete verdiği mesajların yanısıra sporculara aşılamak istediği felsefenin de öne çıkmış olması beni hem duygulandırdı, hem de gururlandırdı. Kitabın birinci baskısından sonra aradan geçen kısa bir süre içerisinde dan sonra ikinci baskısının yapılması sevindiricidir. Her Türk gencinin okuması gereğine inanıyorum. Zira Milletimizin Yaşar Doğu'nun hayatı, spor felsefesi ve kişiliğinden alacağı çok güzel dersler olduğuna inanıyorum. Bugün her zamankinden daha fazla o inanca, o felsefeye ve o kişiliğe ihtiyacımız vardır. Eseri büyük titizlik içerisinde kaleme alan değerli kardeşim Araştırmacı Yazar Ahmet Seven'e bu çalışmasından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
 
Ahmet Seven:  Ondan yalnız sporcuların değil, toplumun bütün kesimlerinin istifade etmesini bir ihtiyaç olarak görüyorum 
 
Ahmet Seven'de kitabın hazırlanması sırasında özellikle Yaşar Doğu'nun kıymetli evladı Prof. Dr. Gazanfer Doğu'dan yararlandığını hazırlık aşamasında bilgi alışverişi içerisinde bulunduğunu ifade ederek; " Yaşar Doğu'nun hayatının anlatıldığı bu kitap Türk Milletine adanmış bir hayatın yaşanmış öyküsüdür. Ondan yalnız sporcuların değil, toplumun bütün kesimlerinin istifade etmesini bir ihtiyaç olarak görüyorum. Yaşar Doğu'nun hayatı Anadolu insanımızın ortak yönü, ortak mücadelesidir. O özellikle kendi döneminde Anadolu çocuklarının ve yiğitlerinin, mücadelesini temsil etmektedir. Bu kitap okuyucusuna büyük bir aşk ve şevk  verecektir. Günümüz insanına ciddi anlamda ilham kaynağı olacaktır. Vatan Millet ve Bayrak sevdasının aşılanmasında önemli bir şekilde rol oynayacaktır" diyerek konuştu.
 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..