Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Anılar
 

Prof.Dr. Erkan Alpan'ı yitirdik

Prof.Dr. Erkan Alpan'ı yitirdik
 

.Erkan Alpan Abdülkadir Gülerle babasının mezarı başında.( Nisan 2013 ) .


Değerli Eğitimci yazar Necip Alpan'  04 Şubat  2003 yılında aramızdan ayrılmıştı. Bir tek evladı vardı. Erkan Alpan. Erkan Alpan daha  sonra  okudu ve ABD'ye  gitti. Orada  eğitim ve öğretim gördü. ve 40 yıl orada kaldı. Babasının ölümündenm sonra Ankara'ya ve daha sonra İzmir'e gelip  yerleşti. Önce babasını ve daha sonra   eşini 11 ay önce  kaybetti. Prof.Dr. Erkan Alpan her yıl şubat, veya Mart ayı içinde İzmir'den annesini  Nebahat Alpan  ve teyzesini  Sabahat Hanımı getirderek birlikte Söke Granta mezarlığında bulunan  babasınn mezarın başında  dualarla   anıyordu.
 
Geçen  Nisan ayın da  babasını anmak için  rahatsız omduğu için gelemedi. Çünkü rahatsızdı. Bizler   Söke  Nebahat Alpan İlköğretim okulundan birkaç öğretmen ve bir grup öğrenciyle ancak Necip Alpan'ı mezarı başında anabildik....Ne yazık ki  sevgili oğlu  Prof.Dr. Erkan Alpan'da  hakka yürüdü...Cenazesini   İzmir'de toprağa verdiler. ( 10 Eylül 2014 )
 
İzmir'de 11 yıl önce hayatını kaybeden Yazar Necip Alpan'ın oğlu, 69 yaşındaki Prof.Dr. Erkan Alpan, vasiyeti üzerine, babasının aralarında 100 yıllık el yazmalarının da bulunduğu 30 bin kitaplık kütüphanesini bağışladığı gün, hayatını kaybetti.
 
İzmir'de 10 yıl önce hayatını kaybeden Yazar Necip Alpan'ın oğlu, 69 yaşındaki Prof.Dr. Erkan Alpan, vasiyeti üzerine, babasının aralarında 100 yıllık el yazmalarının da bulunduğu 30 bin kitaplık kütüphanesini bağışladığı gün, hayatını kaybetti. Kansertedavisi nedeniyle hastanede olduğu için bağış protokolüne katılamayan Prof. Alpan’'ın yerine imzayı annesi attı. Ayn gün oğlunu kaybeden 91 yaşındaki Nebahat Alpan, "40 yıl ABD'de kaldı. Ona doyamadım" diyerek, gözyaşı döktü.
 
Babası Eğitimci- Yazar Necati Alpan'ın çoğu 100 yıllık el yazması olan 30 bin kitaplık kütüphanesi, Arnavutluk Kültür Merkezi'ne bağışlayan Prof.Dr. Erkan Alpan, bağış protokolünün imzalandığı gün hayatını kaybetti. Arnavutluk'tan Aydın'ın Söke İlçesi'ne yerleşen Necip Alpan, burada felfese öğretmeni Nebahat Alpan ile evlendi. Söke'ye 25 derslikli okul yaptıran, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hastalar için oda döşeyerek İzmir'in hayırseverleri arasına giren ailenin, tek çocuğu Erkan Alpan, üniversite okumak için gittiği ABD'de 40 yıl kaldı. ABD'de 'Milletlerarası politika' konusunda ders veren Prof.Dr. Alpan, emekli olduktan sonra İzmir'e döndü. 10 yıl önce babası Necip Alpan'ın ölümü üzerine annesi ve aynı evde yaşayan teyzesi 90 yaşındaki Sebahat Alpan ile aynı site içinde bir evde oturdu, onları hiç yalnız bırakmadı. Emeklilik günlerini, babasının 30 bin kitaplı kütüphanesinde araştırma yaparak, okuyarak ve yazarak geçiren Prof. Dr. Erkan Alpan, babasının vasiyeti üzerine kütüphaneyi Arnavutluk Kültür Merkezi'ne bağışladı. Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj geçen cuma günü kütüphanenin bağış töreni için İzmir'e geldi.
 
Ancak, durumu iyice ağırlaşan Prof. Dr. Alpan hastaneden çıkamadığı için törene katılamadı. Evde yapılan mini törende protokolü annesi Nebahat Alpan imzaladı. Bağış ve törenin yapıldığının kendisine haber verilmesinden saatler sonra Prof. Dr. Alpan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Ölüm haberi üzerine konsolosluk, kitapları daha sonra alacağını bildirdi. Profesörün ölümü, annesi, teyzesi çocukları Liri, Ozan ve Ege'yi gözyaşlarına boğdu. Anne Nebahat Alphan, oğlunun ABD'de 40 yıl kaldığını, kendisine doyamadığını belirterek, şöyle dedi:
 
"Eşi Havva Alpan'ı 11 ay önce kaybetti. Onun acısını hiç unutmadı. Beyninde tümör vardı, kanser vücuduna yayıldı. Ömrümü kitaplara adadı. Ailece eğitimci olduğumuz için çok okuruz. Babasının kitaplarına çok önem verirdi, onları ilaçlardı, tozlarını alırdı. Emekliliği babasının kütüphanesinde geçti. Vasiyetini sık sık hatırlardı. Benim de gençliğim o kitapların arasında geçti. Kütüphanenin bağışlanmasını istedi ancak ağrıları çok arttığı için kendisi hastanede olduğu için gelemedi. Meğer evladımın sonsaatleriymiş. Ben evladıma doyamadım. Gurbette olduğu için hep hasrettim...
 
Başta ALPAN ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı ve sevgili  Erkan Alpan'a Allah'tan  rahmet diliyorum...Mekanı cenneatolsun diyorum...
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..