Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Profesör Dame Sally Davies

Profesör Dame Sally Davies
 

 

Kıyamet bambaşka bir yerden geliyor!

İngiliz Profesör öyle bir iddiada bulundu ki, küresel ısınma korkularını bile geri bırakacak.

Kıyamet 'küresel ısınma'dan olacak sanıyorsanız; yanılıyorsunuz!
İngiliz Profesör Dame Sally Davies, ilaç dirençli enfeksiyonların artışının, küresel ısınma tehdidiyle yarışır hale geldiğini ileri sürdü.
 
Davies, enfeksiyonlara mevcut ilaçların mukavemet gösterememesi sebebiyle, rutin ameliyatların bile ölümle sonuçlanmaya başladığı uyarısında bulundu. İngiltere meclis komisyonundaki bir grup milletvekiline açıklamada bulunan Davies, bakterilerin mevcut ilaçlara direnç gösterir hale geldiğini ve bu ilaçların yerine kullanılabilecek çok az antibiyotik olduğuna dikkat çekti. Bu durumun küresel ısınma tehdidinden çok daha tehlikeli olduğuna vurgu yapan Davies, “Gelişmeler bize küresel ısınmayı dahi göremeyeceğimizi gösteriyor. Antibiyotiklerin enfeksiyonlara direnç gösterememesi sebebiyle, 20 yıl içinde basit ameliyatlarda dahi birçok insan hayatını kaybedebilir.” uyarısında bulundu.
 
Bel soğukluğu (gonorrhoea) hastalığının tedavisinde kullanılabilecek sadece tek bir antibiyotiğin kaldığının altını çizen İngiliz profesör, tüberküloz hastalığında ilaç direncinin büyük bir problem haline geldiğini ifade etti.
 
Aberdeen Üniversitesi’nden mikrobiyolog Prof. Hugh Pennington da aynı tehlikeye dikkat çekerek, “İlaç direnci çok çok ciddi bir problem. Bu konuya çok daha fazla önem göstermeliyiz.” diye konuştu.
 
Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gerekli önlemler alınmadığı takdirde dünyanın “post-antibiyotik” döneme doğru ilerlediği ve birçok yaygın enfeksiyonun ilaç tedavisinin mümkün olamayacağı uyarısında bulunuyor. (Kaynak:Milliyet)
 
Haberi okuyunca bayağı bi' tırstım. Hatta küresel ısınma bile gözümden düştü. 
 
Korku filmi gibi sanki...
 
Eskiden vardı böyle gergin filmler. Bazen hastalığı bilerek yayarlardı sonra panzehir üretirlerdi. Panzehir hep kötü adamların elinde olurdu... Yapımcılara sorsanız gerilim filmiydi de bence gergin filmdi.
 
Demem o ki; Zor, zor...
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..