Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '14

 
Kategori
Tıp
 

Profesör Doktor Nevzat Alkan

Profesör Doktor Nevzat Alkan
 

Profesör Doktor Nevzat Alkan


İlçemizin tanınmış ailelerinden Gazi Binbaşı Yalçın Alkan'ın oğlu. Profesör Doktor Nevzat Alkan; adli tıp ve yazı analizleri uzmanı, İstanbul üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi.

Televizyon programları, gazete ve dergilerde çıkan açıklamaları manşetten yayınlanmakta adli tıp konusundaki araştırmalarıyla gündem oluşturmaktadır.

Profesör Doktor Nevzat Alkan bilimsel araştırmaları ve incelemeleriyle Türkiye ve dünyaya kendisini kabul ettiren, tanıtan bir bilim adamı.

“ 1968 yılında Ankara’ da doğdu. İlkokul 1. sınıf 1. sömestr Salihli – Manisa, İlkokul 1. sınıf 2. sömestr Güzelyurt-Kıbrıs, İlkokul 2. ve 3. sınıfı Babaeski – Kırklareli, İlkokul 4. ve 5. sınıfı Manisa – Merkez’ de tamamladı.

Ortaokulu Salihli - Manisa’ da bitirdi. Liseyi 1985 yılında Salihli Lisesi'nde tamamladı. 1991 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi.

1991–1993 yılları arasında Zonguldak – Devrek, Müfettişler Sağlık Ocağında mecburi hizmet görevini yerine getirdi.

Eylül 1993’de İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Adli Tıp Anabilim Dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimine başladı.

Uzmanlık eğitimi sırasında 15 ay süreyle Adalet Bakanlığı’na bağlı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığının çeşitli ünitelerinde eğitimler aldı.

Mayıs 1996’da Tıpta Uzmanlık Eğitimini tamamlayarak Yaşlanmaya Bağlı Yazı ve İmza Değişiklikleri Başlıklı tez ile Adli Tıp Uzmanı oldu ve aynı birimde Adli Tıp Uzmanı olarak çalışmaya başladı.

Nisan 1997–Nisan 1998 arasında 1 yıl süre ile İstanbul Üniversitesi, Adli Tıp Enstitüsünde Adli Tıp Uzmanı olarak görev yaptı ve sonrasında İstanbul Tıp Fakültesi, Adli Tıp Anabilim Dalı’ndaki görevine geri döndü.  Mart 2003’te Adli Tıp Doçenti oldu.

Halen İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi, Profesör Doktor olarak görev yapmaktadır.

Aralık 1997’den bu yana Av. Funda Özbaşandaç ile evli olan Doç. Dr. Nevzat Alkan’ın Ağustos 2003 doğumlu Begüm isminde bir kızı bulunmaktadır.

ADLİ TIP ALANINDA EDİNDİĞİ ULUSLAR ARASI DENEYİMLER

Aralık 1995-Şubat 1996 İngiltere, Reading’de Adli Belge İnceleme Uzmanı Robert W. Radley’ in ofisinde gözlemci araştırmacı olarak çalıştı.

Aralık 1995-Şubat 1996 İngiltere, Londra, Guy’s Hastanesi Adli Tıp Bölümünde gözlemci olarak çalıştı.

1998 Amerika Birleşik Devletleri, California – San Fransisco; Amerikan Adli Bilimler Akademisi 50. Yıllık Toplantısına katıldı.

Şubat – Mart 1998 Amerika Birleşik Devletleri, California– Los Angeles; Adli Tıp Ofisi ve Los Angeles Şerif Bürosu Kriminal Laboratuarı– Adli Belge İnceleme Bölümünde gözlemci olarak çalıştı.

1999 Amerika Birleşik Devletleri, Florida– Orlando; Amerikan Adli Bilimler Akademisi 51. Yıllık Toplantısına katıldı.

Şubat–Mart 1999 Amerika Birleşik Devletleri, Florida– Orlando; Orlando Adli Tıp Ofisinde gözlemci olarak çalıştı.

2002 Amerika Birleşik Devletleri, Georgia – Atlanta; Amerikan Adli Bilimler Akademisi 54. Yıllık Toplantısına katıldı.

2003 Amerika Birleşik Devletleri, Illinois–Chicago; Amerikan Adli Bilimler Akademisi 55. Yıllık Toplantısına katıldı.

Ekim 2005 Avusturya – Viyana, Birleşmiş Milletler Ofisinde Doğu Avrupa Ülkelerinde Uyuşturucu Madde ve İnsan Kaçakçılığının Önlenmesi ile ilgili Bölge Toplantısına katıldı.

Haziran–Temmuz 2006 Amerika Birleşik Devletleri, Massachusetts–Boston Harvard Üniversitesinde İnsan Hakları ve Sağlıkkonusunda yoğunlaştırılmış eğitim programına katıldı

Haziran–Temmuz 2006 Amerika Birleşik Devletleri, Maryland–Baltimore Johns Hopkins Üniversitesinde Cinsel Saldırı Muayenesi Eğitimi konulu eğitim programına katıldı.

2008 İtalya, Florence, 4. Avrupa Bağımlılık Terapisi Kongresine katıldı.

DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLER

Ağustos 2002 Adli Belge İncelemesi alanında El Yazısı ve İmza İncelemeleri, Pasaport Sahtecilikleri konulu kursu düzenledi.

Eylül 2002 1.Türk Amerikan Adli Bilimler Toplantısının planlanması ve gerçekleştirilmesini sağladı.

ÜYE OLDUĞU DERNEK ve KURULUŞLAR

Türk Tabipleri Birliği üyesi

Adli Tıp Derneği denetleme kurulu üyes

Adli Bilimciler Derneği yönetim kurulu üyesi

Adli Belge İncelemeciler Derneği denetleme kurulu üyesi

Çocukları İstismardan Koruma ve Rehabilitasyon Derneği yönetim kurulu üyesi

Amerikan Adli Bilimler Akademisi (AAFS) üyesi

Uluslararası Adli Tıp Yardım Birliği (CIFA) üyesi

Dünya Tıp Dergisi Editörleri Birliği (WAME) üyesi “1

Profesör Doktor Nevzat Alkan'ın; uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve basılan bildirileri, adli bilimler dergisi, İstanbul barosu dergisinde yayınlanan yüzden fazla inceleme, araştırma ve sözel bildirileri var. Adli tıp konularında konferanslar verdi, panellere konuşmacı olarak katıldı.

TV, konferans, panellerdeki konuşmaları, gazete ve dergilerdeki açıklama, araştırma, inceleme yazıları konusunda uzman olduğu için büyük ilgi gördü.

Profesör Doktor Nevzat Alkan adli tıp alanında kariyer yapmış, ülkemizin en yetkin öğretim üyelerinden birisi.

Ne dersiniz sevgili okurlar?..

Günlerinizin sağlıklı ve mutlu geçmesi dileğiyle hoşçakalın!.

Ahmet DEMİR

Kaynak: 1- Profesör Doktor Nevzat Alkan

 

 
Toplam blog
: 58
: 809
Kayıt tarihi
: 09.10.10
 
 

Şiir ve makaleler yazıyorum. Yazılarım Salihli Sektör Gazetesinde yayınlanıyor. ..