Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '12

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Profesyonel aşçılık eğitimini veren EKS Mutfak Akademisi’ni kuran Eyüp Kemal Sevinç

Profesyonel aşçılık eğitimini veren EKS Mutfak Akademisi’ni kuran Eyüp Kemal Sevinç
 

Eyüp Kemal Sevinç - Nazan Şara Şatana


Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalı eğitim veren ilk profesyonel aşçılık eğitimini veren EKS Mutfak Akademisi’ni kuran Eyüp Kemal Sevinç.

Türk mutfağının tanıtımına ve Türk turizmine sağladığı destekler nedeniyle pek çok sivil örgütü tarafından “Yılın En Başarılı Genç Girişimcisi Ödülü”ne layık görülmüş.

Akademide Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi, Temel Aşçılık Eğitimi ve workshoplar verilmektedir.

Eğitimlerin yanısıra dünyaca bilinen markalara gastronomi danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Eyüp Kemal Sevinç 2007–2009 yılları arasında İstanbul Marriott Hotel AsiaExecutiveChefliğini yürüttü.

Eyüp Kemal Sevinç 2001 yılından beri çeşitli Ulusal TV kanallarında yemek programları yapmaktadır.

Katılmış olduğu yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 100’den fazla madalya, kupa ve ödül kazandı.

Ayrıca 2001 yılından beri uluslararası profesyonel yemek yarışmalarında ve Türkiye’de düzenlenen yöresel yemek yarışmalarında uzman jüri olarak görev almaktadır.

Bir Turizmci olduğunuz zaman, mutfak şefleri ile farklı bağlantıız oluyor.

Sizden biri gibi, turizmden biri gibi…

Hele benim gibi turizme ara vermiş biri için yakın bir akraba gibi düşünüyorsunuz, böyle mutfak için üstün başarılar gösterenler…

Mutfak Şefliği benim gönlümde çok farklı bir yerdedir.

Benim rahmetli kardeşim Mustafa Haluk Bilgin’de beş yıldızlı bir tesiste Mutfak Şefiydi

Eyüp kemal Sevinç’i iki sene önce tanıdım. Her Şey Tadında programına Belkıs Akkale ile konuk olarak gittiğimizde, Belkıs Akkale’nin hayatını yazdığım kitap için kutlama yapmıştık ve onun hazırladığı muhteşem pastayı birlikte kesmiş ve yemiştik. Müthiş lezzetliydi.

Eyüp Kemal Sevinç farklı biri…

Enerjisi bir hayli yüksek…

Bilgili, kültürlü, efendi, yakışıklı ve kendinden çok emin.

Onu tanıyınca, yaptıklarını öğrenince bu özgüvenin asıl nedeni ortaya çıkıyor.

Ben hep böyle gençlere dediğimi tekrarlayacağım.

Kırk bin kere maşallah…

Başarılı, girişimci gençlere Türkiye’nin çok ihtiyacı var…

Onun hakkında bilgi edindikçe hayranlığım arttı.

Aşçılık eğitimini veren EKS Mutfak Akademisi’ni kurmuş – ki, bu çok ama çok önemli…

O kadar çok artıları varki…

Sadece televizyonda başarılı değil bakın size onu anlatacağım. İnanıyorum ki okuduklarınızdan sonra ona olan hayranlığınız defalarca katlanmış olacak…

Eyüp Kemal Sevinç 1976’da İstanbul’da doğdu.

Dedesi ve babası aşçı olan Sevinç henüz 15 yaşındayken aşçı olmaya karar verdi. HalkiPalace’ta çalışmaya başlayan Sevinç’in yemek serüveni Borsa Restoran ve ardından da Çırağan Palace Kempinski’de devam etti.

1993 yılında Holiday InnCrowne Plaza Hotel’de çalışmaya başlayan Sevinç, burada hocam dediği MaximillianThomae ile çalışma fırsatı yakaladı.

Thomae’nin koçluğuyla Türkiye Aşçılık Yarışması’na katıldı ve birinci oldu.

Bu yarışmayıMalta Açık Mutfak Yarışması, Hotelympia İngiltere Açık Mutfak Yarışması gibi yurtdışındaki pek çok uluslararası yarışma izledi ve Sevinç altın madalyalarla döndü.

2002 yılında Hilton ParkSa’daexecutivechef olarak kariyerine devam eden Sevinç aynı zamanda Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nın da kaptanı oldu.

2002 yılında evlendi, iki çocuğu oldu. Lezzet dünyasındaki başarılarını

- Sonsuz Menü

- Benzersiz Lezzetler

- Sonsuz Türk Mutfağı

- Lezzet Tarifleri

- Gurme”

Kitapları, 2002 yılından bu yana yayında olan www.eyupsevinc.cominternet sitesi ve pek çok televizyon programı izlemektedir.

Türkmax kanalında İpek Durkal, Sena Keçeli, Turhan Alyakut ve JessMolho ile Her Şey Tadında isimli uzun bir sabah-öğle kuşağı programı yapmaktadır.

2004 yılında Türk mutfağının tanıtımına ve Türk turizmine sağladığı destekler nedeniyle pek çok sivil örgütü tarafından “Yılın En Başarılı Genç Girişimcisi Ödülü”ne layık görüldü.

Sevinç hem yarışmalarda elde ettiği başarılar hem de bulduğu yeni pişirme teknikleri ve lezzetlerle Türk mutfağının tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir.

EKS Mutfak Akademisi 2011 yılında, dünyaca tanınmış ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç tarafından, Anadolu yakasının diplomalı eğitim veren ilk profesyonel aşçılık okulu olarak kurulmuştur. Akademideyürütülen profesyonel eğitimlerin yanı sıra amatör programlara da yer verilmektedir. Profesyonel eğitimler, kariyerlerini yiyecek-içecek sektöründe profesyonel aşçı olarak devam ettirmek isteyen kişiler için tasarlanmıştır.

EKS Mutfak Akademisi, Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel

Pasta ve Ekmekçilik olmak üzere iki ana eğitimprogramı sunmaktadır. Her iki eğitim programı da 8 ay sürer. İlk 4 ay boyunca öğrenciler EKS Mutfak Akademisi’nde profesyonel eğitmenler tarafından verilen uygulamalı eğitimlere katılır. Programın ikinci 4 ayında ise, öğrenciler beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirir. Eğitim sonunda katılacakları sınav ilemezun olan öğrencilere diplomaları verilir.

EKS Mutfak Akademisi’nde Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimlerinin yanı sıra; Barista, F&B İşletmeciliği ile Temel Aşçılık, Temel Pastacılık ve İtalyan Mutfağı eğitimleri de verilmektedir. Temel eğitimler için 16, 48 ve 72 saatlik program seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca akademide, günlük workshoplar şeklinde gerçekleşen amatör eğitimler de verilmektedir. Farklı kültürleri mutfakta buluşturmayı ve bunları öğrencileriyle paylaşmayı amaç edinen EKS Mutfak Akademisi’nde, değişik ilgi alanları ve damak zevklerine uygun program seçenekleri sunulmaktadır. Başta Türk mutfağı olmak üzere Akdeniz, Fransız, İtalyan, İspanyol, Meksika, Hint, Japon ve Uzak Doğu mutfakları gibi dünya mutfaklarından seçmeleri kapsayan dersler, sunulan program seçenekleri arasındadır.

Ayrıca yine amatör eğitim programları kapsamında Pastacılık, Çay Saati Lezzetleri, Sağlıklı Yemekler, Çikolata Dünyası, El Yapımı Makarna ve Soslar, Davet Menüleri gibi birbirinden zengin ders seçenekleri de EKS Mutfak Akademisi’nin ders programında yer almaktadır. Bunların yanında akademide "Şirketçe Pişiriyoruz" ve "Ailece Pişiriyoruz ve Yiyoruz" gibi eğlenceli konseptler çerçevesinde de yemek workshopları düzenlenmektedir. EKS Mutfak Akademisi’nin gün ışığına çıkardığı sevilen Osmanlı yemek tarif ve pişirme tekniklerinin öğretildiği “Osmanlı Mutfağı” dersleri de yerli ve yabancı katılımcılar tarafından ilgi görmektedir.

1
 EKS Mutfak Akademi’sinde verilen tüm eğitimler, seçkin ve tanınmış profesyonel şeflerden oluşan bir eğitim kadrosu tarafından verilmektedir. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şeflerinden Cengiz Kına, Barış Aytekin, Elif Erbaş, Öncü Yılgın, Şehmus Sel, Sinan Özkan, Murar Saygın, Burak Arslan, Özden Yılmaz EKS Mutfak Akademisi’nin eğitmen kadrosunda yer almaktadır. EKS Mutfak Akademi’sinin eğitmenleri aynı zamanda, çok özel mekânlar ve otellerde Mutfak Şefliği ile TV ekranlarında programlar yapmaktadır.

İster tek derslik pratik yemek dersleri ile isterseniz dört dersten oluşan paket programlar ile EKS Mutfak Akademisi’nin düzenlediği kurslara katılabilirsiniz. Eğer bu kurslar bana yetmez, ben artık profesyonel aşçı olmak istiyorum diyorsanız, sizi akademimizin Profesyonel Aşçılık ve Pastacılık eğitimlerine bekliyoruz!

EKS Mutfak Akademisi, senelerdir biriktirilen 1000’e yakın yerli ve yabancı yayından oluşan koleksiyon ile yeni merkezinde açtığı kütüphanesinde, gastronomi alanına ilgi duyanlar için önemli bir kaynak tabanı barındırmaktadır.

EKS Mutfak Akademisi verdiği eğitimlerin yanı sıra çok önemli markalara ve restoranlara danışmanlık hizmeti sağlamakta, kendi merkezinde yürüttüğü Ar&Ge çalışmaları ile ulusal ve uluslararası markalar ile restoranlara ürün ve menü geliştirmektedir. EKS Mutfak Akademi’sinde özel davetler, doğum günü partileri, özel partiler ve kurumsal etkinlikler için usta şefler tarafından oluşturulan standart ve gurme menü seçenekleri ileEvent Catering hizmeti sunulmaktadır. Davetleriniz için özel menü talepleriniz olduğunda şeflerimizden danışmanlık hizmeti alabilir, menülerinizi şeflerimizle beraber oluşturabilirsiniz. EKS Mutfak Akademi’sinde profesyonel çekim stüdyosu olarak kurulan Chef’s Innovation Studio’da profesyonel çekimler için gerekli tüm teknik donanım bulunmaktadır. Markaların katalog ve broşür çekimleri için; dergi çekimleri için ve ayrıca televizyonların reklam ve program çekimleri için EKS Mutfak Akademisi’nin çekim stüdyosu kiralanabilmektedir.

EKS Mutfak Akademisi’nin deneyimli şef kadrosu, çekimleriniz veya restoran menüleriniz için göz alıcı tabaklar hazırlayarak, sizlere food styling (yemek stilistliği) konusunda da destek sağlamaktadır.

EKS Mutfak Akademisi’nin sunduğu ayrıcalıklar arasında dünyaca tanınan ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç ile akademinin önde gelen şefleri tarafından hazırlanan özel yemeklerin, özel seçim şaraplar eşliğinde tadıma sunulduğu Chef’s Table yer almaktadır. Kurumsal etkinlikleriniz ve özel davetleriniz için şefin masasında yerinizi ayırtabilirsiniz.

EKS Mutfak Akademisi’nin sunduğu hizmetler arasında yer alan “şef kiralama” hizmeti sayesinde, akademinin seçkin şef kadrosu özel davetlerinizde kendi mekânınıza gelerek sizler ve konuklarınız için eşsiz menüler hazırlamaktadır. Günlük ve haftalık olarak alabileceğiniz bu hizmet seçeneğini mavi yolculuk için de değerlendirebilirsiniz.

www.eyupkemalsevinc.comadresindenbağlanabileceğiniz ChefDükkan üzerinden online alışveriş imkanı sunulmaktadır. Yemek dersleri, ev yapımı organik ürünler, şef bıçağı vb mutfak gereçleri ile Eyüp Kemal Sevinç imzalı kitaplar bu online dükkandan satın alınabilmektedir.

Ayrıca ChefDükkan’dan akademimizin ders programımızda yer alan beğendiğiniz bir yemek dersini seçerek, sevdikleriniz için satın alabilir ve onlara armağanedebilirsiniz.

Anadolu mutfağının seçkin lezzetleri, Eyüp Kemal Sevinç’in yorumuyla çağdaş Türk mutfağından çarpıcı yemekler ve EKS Mutfak Akademisi şeflerinin özgün tarifleri çok yakında Anadolu yakasında hizmete girecek EKS Bistro’da...

Dünyaca ünlü şeflerle beraber yemek pişirmek veya onların sizler için hazırladığıdünyanın en lezzetli yemeklerini tatma ayrıcalığını yaşamak ister misiniz? EKS Mutfak Akademisi’nde sizleri celebrity şeflerle buluşturuyoruz! Farklı, özel ve eşsiz bir deneyim için bizi arayın, size özel sıradışı gastronomi etkinliğini beraberce planlayalım.

Bunları okuduktan sonra benim düşündüklerime hak veriyorsunuz değil mi?

 

 

Nazan Şara Şatana 

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....