Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '06

 
Kategori
Futbol
 

Profesyonel Fenerbahçe Düşmanlığı Kurulu

Profesyonel Fenerbahçe Düşmanlığı Kurulu
 

PFDK kararını açıkladı, 3 maç seyircisiz oynama. Bilsem ki bu ceza bir milat olacak bundan böyle benzer olaylarda aynı cezaları verecek bu kurul, geçmişte yaşanan benzer ve daha iğrenç olayları aklıma bile getirmeden destek vereceğim. Helal olsun diyeceğim. Ama PFDK öyle bir gerekçe yayınladı ki, sadece bir maçın kötü ve aşağılayıcı tezahürattan verildiğini belirtiyor demecinde.

Aynı kurulun başkanı bundan 2-3 hafta önce gazetelere önlerine Fenerbahçe ile ilgili hiç bir dosyanın gelmediğinden şikayet ediyordu. Hatta bunu okuduğumda "acaba Fenerbahçe taraftarına mı övgü yapıyor yoksa böyle bir dosya gelmediği için sıkıntı mı yaşıyor?" diye düşünmüştüm.

Şimdi anlıyorum ki, tek istedikleri bir dosyanın önlerine ulaşmasıymış. İyi ki Fenerbahçeliyim. Hatta bugün bundan daha da gurur duydum. Bu kadar ilkesizlik içinde çamura batmış bir düzenin dışında kalmış olmasından dolayı gurur duydum Fenerbahçeliliğimle.

Sadece küfürlü tezahürattan dolayı sene başından beri Galatasaray'a ve Beşiktaş'a verilen para cezaları TFF'nun internet sitesinde PFDK kararlarının altında hala yer almakta. Sezon başlarken bir de demişlerdi ki, bu sene küfürlü tazhürata izin vermeyeceğiz ve puan silme cezasına kadar varan cezalar uygulayacağız.

Ama ne zaman Beşiktaş ve Galatasaray sınıra dayandı, Fair Play Başkan topladı Kulüpler Birliğini ve "aman Haluk Başkan yapma etme, olan bize olacak, kaldır şu uygulamayı" dedi. Gerekçe ise bir o kadar komikti. Neymiş efendim, kulüpler kendi taraftarları tarafından tehdit ediliyormuş. Tehdit edeni bilenler ise, tehdit edeni ihbar ederek Türk futbolunu temizleme şansları varken, tehditlere boyun eğme yolunu seçiyorlardı. Hem de Fair Play Başkan başkanlığında.

Gelinen noktaya bak. Küfürlü tezahüratla ilgili onlarca dosyaya para cezası yağdıran Kurul, Fenerbahçe'ye benzer bir olaydan ötürü bir maç seyircisiz oynama verebiliyor. Hem de ilk vukuatta. Bir de üstüne pet bardaklar eklenince hadi artı bir de buradan verelim, Mondi'ye maytap da bir maç alın size 3 maç ceza.

Geçen sene sahaya atılan resimde gördüğünüz boru, Fenerbahçe-Galatasaray maçında atılanların en aşağı 10 katı pet bardak ve yabancı madde yağmuru (hakem raporlarında viski şişesi dahi vardı geçen seneki maçta), 2 defa maç durduruldu ceza 1 maçtı. Hem de aynı PFDK.

Tutunacak hiç bir dalı kalmamıştır artık bu Federasyonun. Ve Fenerbahçe'nin bu seneki tek rakibi de Ulusoy'dur. Ulusoy'u geçip şampiyon olmak farklı bir haz olacak.

İzleyin görün bakalım önümüzdeki yarıda oynanacak maçlarda gelişecek olaylarda kimler ne ceza alacak.

Ve Fenerbahçe'nin Frankfurt maçı gibi önemli bir maç öncesine bu cezanın açıklanması bu takıma Federasyon'un ne kadar düşman olduğunun tek göstergesidir. Bence UEFA'ya da baş vursunlar da "biz Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elenmesini istiyoruz" desinler. Zamanında gönderdikleri hediyelerle ne başarılar elde ettiklerini ballandıra ballandıra anlatanlar sanırım bunu da yapabilirler.

Yazık...

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..