Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '07

 
Kategori
Meslekler
 

Profesyonel ordu

Profesyonel ordu
 

Dün yine bir şehit haberi vardı. 13 gün önce birliğine katılmış olan bir Asteğmenimiz de şehit olmuştu. Öncelikle ona ve tüm şehitlerimize Allahdan rahmet diliyorum.

Benim üzerinde durmak istediğim konu bu gibi olaylarla direk bağlantılı olduğunu düşündüğüm bir durum. Profesyonellikten, profesyonel insanlardan ve dolayısıyla profesyonel bir ordudan bahsetmek istiyorum. Günümüzde birçok kurum ve kuruluş profesyonelliğe hızla önem vermekte iken ordumuz sanki bu işi ağırdan almakta. Bir çok konuda kurumlarımıza örnek olan T.S.K.bu konuda biraz isteksiz ve yavaş davranmakta .Amacım T.S.K. nın yapısı veya askerliğin yapılıp yapılmaması tartışmalarına girmek değil. İlla ki insanların vatan ve millet sevgisini canlarını feda ederek mi göstermeleri gerekli. O genç beyinler gelecekte uzmanlaştıkları mesleklerini en iyi şekilde icra ederek vatan ve millet sevgilerini göstermiş olmayacaklar mı.

Bizim insanımız devleti ve milleti için üzerine düşen görevi her an yapmaya hazırdır. Nihayetinde Kurtuluş Savaşımızda tüm milletimiz kadın-erkek, çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden asker olup bu millet için canlarını feda etmediler mi. Ama şu an barış durumunda ve güçlü bir ordumuz varken bu insanlara asker olarak ihtiyacımız var mı. Bu insanları çatışmalarda veya hain pusularda yitirmemiz vatan ve millet için çok mu daha hayırlı. Amaç o insanları eğitmek ve gerektiğinde göreve çağırmak değil mi. Bu eğitimi illa ki canlarıyla mı ödemeleri gerekli. Ailelerinin umudu ve gözbebeği olan acemi askerlerimizi, yıllardır dağlarda yaşayan, uyuşturucu ve sapık ideolojilerle beyinleri yıkanmış çakalların önüne neden atarız. Oysa ki , ordumuzda o çakalların canına okuyacak nitelik ve özelliğe sahip profesyonel kadrolarımız yok mu. Askeri eğitim almış, tecrübe sahibi gerektiğinde gözünü bile kıpmadan vatanı için canını bile vermeye hazır subay-astsubay-uzmanımız var. Yıllardır unutulmuş, hak ve hukukları çiğnenmiş, sürekli canlarını ortaya koymaları istenmiş, şehit olmadan emekli olabilenleri ne de 3.sınıf vatandaş muamelesi yapılmış profesyonel askerlerimiz. Ordumuzu kaptan köşkünden yönetenler onları birer profesyonel olarak görmek yerine onlara miço muamelesi yapmışlar. Hiyerarşik düzen bozulmasın diyerek insanları sınıflara ayrıştırmışlar. Bilgi, beceri ve tecrübe yerine ölçüt olarak sadece rütbe ve makamları baz almışlar. Doğuda canlarını ortaya koyan insanları batıda bir kenara atmışlar. Çok büyük bir camiayı görmezden gelip sonra da bize neler oluyor demişler. Kendi yaptıkları belgesellerde bir kesimi yok saymışlar. Daha söylenecek o kadar çok şey var ama ne söylenebilir ne yazılabilir hatta düşünmek bile yasak.

İşin özüne dönersek, ordumuz çağ atlayıp kendi profesyonellerini tekrar kazanmalı ve gerçekçi çağdaş bir eğitim anlayışına geçmelidir. Ülkemizin etrafındaki karanlık bulutları dağıtmanın tek yolu güçlü ve profesyonel bir ordu. Artık hepimiz şunu anlamalıyız, savaş sadece cephede değil birçok alanda yaşanıyor. O yüzden kişilerin en iyi yapabilecekleri işi yapmaları için, tazecik ve eğitimli beyinlerimizi 3-5 çapulcu için feda etmekten vazgeçmeliyiz. Makam ve mevki kaygılarını bırakıp gerçekçi Atatürkçü sistemi benimsemeliyiz. Doktor doktorluğunu, avukat avukatlığını, yazar yazarlığını, öğretmen öğretmenliğini, asker askerliğini yapmalı. Bu ülkenin hepsine ihtiyacı var. Profesyonel insanlara işlerini yapabilecekleri ortamı sağlamalıyız. Vatanı için canlarını feda etmeye hazır olan insanlara da hak ettikleri değeri vermeliyiz. Canlarını istediğimiz insanlara 3-5 kuruşu çok görmemeliyiz.

VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR.

resim:tr.wikipedia.org/wiki/Tank - 132k

 
Toplam blog
: 14
: 790
Kayıt tarihi
: 13.02.07
 
 

1980 Afyon doğumluyum. Devlet memuru olarak çalışıyorum. Şu an lisans eğitimi yapıyorum. Orta der..