Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Profesyonel

Profesyonel
 

Televizyonlardaki yarışma furyası dinmek bilmiyor. Her gün yeni bir yarışmayla tanışıyoruz. Pazar gecesi yayınlanan Buzda Dans, Popstar Alaturka ve Atv’de dün gece başlayan Profesyonel ile birlikte aynı saat ve aynı gün yayınlanan nur topu gibi üç yarışma programımız var artık.

Atv’deki yeni yarışma Profesyonel’i Ebru Akel sunuyor ve jürisi Osman Yağmurdereli, Pelin Akat, Müslüm Gürses, Ajda Pekkan’ dan oluşuyor. Orkestrayı ise Ozan Çolakoğlu yönetiyor. Ancak ‘Profesyonel’ star yaratan diğer yarışmalardan farklı olarak müzik alanında kariyer yapmış on üç kişinin katıldığı bir yarışma. On üç yarışmacının da profesyonel bir müzik geçmişi var ve hepsi yapımcılar tarafından özel olarak yarışmaya davet edilmişler. Yarışma ilk gecesinden diğer rakiplerine fark atacağa benziyor. Ayrıca yapımcılar ilk gece konuğu olarak genç kızların gözdesi Keremcem’i misafir ederek akıllı bir seçimle diğer yarışmalardan seyirci çalmaya çalışmışlar.

İlk yarışmacı Barış iyi bir performans çıkardı, Yalın’ın vokalisti Seçil güçlü bir ses, Kubilay parlak özgeçmişinden beklenen performansı ilk gece gösteremedi, Demet iyi bir Işın Karaca taklidiydi, Veli senkronu tutturamadı, Nilüfer’in vokalisti Müge, daha ilk geceden dişli bir yarışmacı olduğunu jüri üyelerine laf yetiştirerek gösterdi, rockçı Mert Ajda Pekkan’ a yaptığı kompliman-evinize perde olsam- sayesinde yarışmanın ilk teklifini Ajda’dan aldı.İsmini yazdığı sözlerden bildiğimiz ancak suretini bilmediğimiz Burcu çok parlak değildi, Justin Timberlake’ in İstanbul şubesi Mustafa, sesinden çok jartiyeriyle diğer arkadaşlarının bir adım önüne geçmeye çabalayan Ela, ikinci bir popo hadisesiyle tam bir fiyaskoydu, yarışma ilgi çeksin diye prodüksüyon tarafından özellikle yapılmış bir popo hadisesi miydi, yoksa ucuz bir rekabet çabası mıydı anlayamadım doğrusu! Ancak hemen ardından sahne alan Engin’in güçlü sesi ve mükemmel yorumu her şeyi unutturdu. Kendine güvenen bir ses, Erol Evgin’in vokalisti Suzan, vokalist savaşlarında Müge ile çekişecek gibi, duygulu sesiyle Tunç; bütün bu yarışmacılar on üç hafta boyunca evlerimize konuk, sohbetlerimize konu olacaklar.

Yarışmadan bize yansıyanlar ise, teknik olarak yönetmen bir türlü doğru resimleri seçemedi, ve bir çok instantaneyi kaçırdı. Ayrıca ses düzeninde sorun vardı. Yarışmacıların kullandıkları telsiz mikrofon yanlış bir seçimdi. Çünkü yarışmacılar hem dans edip hem şarkı söyledikleri için şarkı sözlerinin çoğu duyulmadı. Kulaklıklı mikrofon kullanılırsa performanslar ekrana daha iyi yansıyacak diye düşünüyorum.

Yazmadan geçemeyeceğim, Ajda Pekkan’ın şıklığı bugüne kadar seyrettiğimiz tüm jüri üyelerini gölgede bıraktı. Ancak yaptığı yorumlarda bahsettiği; peslerde intonation ve modulation kavramlarını anlayamadım doğrusu!

Aynı gece yayınlanan üç farklı yarışmada ipi hangi yarışma göğüsleyecek hep birlikte göreceğiz. Popo ve ıstakoz gündemiyle Buzda Dans mı? Bülent Ersoy’un özel hayatıyla gölgelenen Popstar Alaturka mı? Yeni formatlı Profesyonel mi? Ancak bizim evin ratingi ilk geceden belli oldu ablam ve ben Profesyoneli, annem Buzda Dans’ı tercih etti. Seyredelim görelim, ilk gecenin ardından ratingler hangi yarışmayı gösterecek! Allah kontörlerimize zeval vermesin:)

 
Toplam blog
: 44
: 1522
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

Hayat akıp giden upuzun bir ırmak, bu ırmakta bazen bir akıntıya koyveriyoruz kendimizi, nereye çarp..