Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

Profil – Thabo Sefolosha

Profil – Thabo Sefolosha
 

Thabo Sefolosha Fenerbahçe Ülker'de


Geçen iki sezonu Oklahoma City Thunder’da geçiren Thabo Sefolosha’nın Fenerbahçe Ülker’e transfer olduğunu neredeyse herkes duydu. Şu anda, Sefolosha ile ilgili pek bir bilgi ise internette dönmüyor. Ben kendisini kısaca tanıtayım…

İsviçreli bir anne ile Güney Afrikalı bir babadan olan Thabo Sefolosha 2 Mayıs 1984’de İsviçre’de doğdu. İsviçre, Fransa ve İtalya Basketbol Ligleri’nde oynayan 2.01 boyundaki gard, 2006’da Philadelphia ‘76ers tarafından NBA Draft’ınde 13. sıradan seçildi ve Chicago Bulls’a gönderildi. İki buçuk sezon Chicago’da oynayan Sefolosha 15-20 dakika civarı oynayarak fena sayılmayacak işler yaptı. Daha sonra Batı’ya Oklahoma’ya takas olan Sefolosha takımın kalkınmasında önemli işler yaptı. Bu takımda daha fazla süre alan Sefolosha yine hücumda fazla katkı vermese de, savunmada takımın en önemli dış savunucusu olarak rakip yıldızları durdurma görevini üstlendi.

Sefolosha’nın oyun karakterine bakarsak, daha çok savunmasıyla öne çıkan, atletik bir oyuncu. Bu açıdan, zaten Ömer Onan varken Sefolosha biraz lükse kaçmak gibi oldu. Sefolosha 2.01’lik boyuyla daha uzun bir oyuncu ve savunma yapamayan Bogdanovic’in yerine önemli süreler alabilir. Sefolosha geçen sezon Oklahoma’nın bütün normal sezon ve play-off maçlarında forma giymeyi başardı. Devamlılığıyla da Marko Tomas sakatken takıma önemli katkılarda bulunabilir.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..