Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Profili düşük, pili bitik CHP'li yöneticiler!

Profili düşük, pili bitik CHP'li yöneticiler!
 

Bu, CHP'li yöneticiler profili düşük ve pili düşük vasat insanlar çünkü tabiri caizse bunların ateşleme sistemi yok. Canlı cenaze gibiler.Tarihin takla vatından mahrumlar. Ayakta iken bile oturma pozisyonunda olan insanlar, aslında ayakta oturuyorlar. Öyle! hayal, ideal insanları hiç değiller; tek, tek bir duruşları olmadığı için hepsini bir vuruşta devirebilirsiniz. Bunların siyasi literatürleri falan da yok lakin halkı tarif ederken ’’tavan, tavan’’ kelimesini bir ritüel gibi tekrarlar dururlar. Bildikleri tek şey, tavanın üstüne sağlamca çöreklenmek çünkü taban göçerse tabanın başlarını çökecegini çok iyi bilirler. Bunlar karşi tarafın yanlışlarından medet umacak kadar yılmış insanlar. Öyle! hayata yön verebilecek bir iradeleri hiç yok çünkü asla riske girmezler oysa hayatın en büyük riskinin hiç risk almamak olduğunu bilmezler.

Siyasi atakları; hakemi şikayet etme, topu taca atma, kendi sahasında oynama, kendine gol atma, rakiplerine kırmızı kart isteme, birbirine çelme atma gibi, oyun bozan, oyunlardan ibarettir. Tabi bu arada yedikleri golleri de rakibin hilesi diye seyirciye yutturmaya çalisirlar. Bunların ülke diye bildikleri tek şey de kendi mevkileridir.O mevkii o kadar yüksekte zannederler ki; o yüzden dehşet bir düşme korkusu yaşarlar ve oradan düşmemek uğruna değil iktidarı düşlemek, yerinden kalkmayı dahi düşünemezler.

Kıldan ince, kılıçtan keskin olan siyasetin sırat köprüsünde yürümek onların hayal sınırlarına dahi uğramaz. İnce düşünmekten bi habar oldukları içindirki ki, iğnenin deliğinden geçen düşünceler maalesef onların kapalı kutu dünyasından asla geçemez. Makamlarında çoğu zaman melankoli bir ruh halinde sıkıcı konuşmalara boğuldukları için yüksek frekanslı bir insan sesi duyduklarında, uzun süre karanlıkta kalmış insanlar gibi gözleri kamaşir, ürperir, titrerler. Kuruldukları tahtlarına karşi tehdit algılaması o kadar hassastır ki, siyasette yeni bir sese, yeni bir nefese, ve yeni bir hevese karşi tabuta girmiş gibi kıpırtısız dururlar.Aristokratik ruhtan yoksunlar lakin dehşet bir şekilde bürokratiktirler. Kelimenin gücüne vakıf olmadıklar için kürsüde rakiplerinin kazandığı gücü kurumla, kağıtla, kalemle değiştireceklerini zannetmedin zavallıca zannını yaşarlar.Tehlikeyi görmek istememenin korkaklığıyla bütün tehlikeleri teğet geçerler lakin teğet geçtikleri tehlikelerin onları asla teğet geçmeyeceğini, tek tek takip edip avlayacağını dahi anlayamazlar zavallılar.

Teknik olarak tek, tük tarifeli bilgiye sahip olanlar varsa da yürek olarak hepsi zayıftır. Ve Tarih bize şunu ögretmistir ki, yürekten yoksun olan bir teknik profili düşük ve pili bitik olmaya mahkumdur…..Tanrı aşkına şu CHP genel başkanlığını iki aylığına bana verin gerisine karışmayın (m.ali şirin tarih ögrt)

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..