Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Profiloplasti Neden Uygulanır?

Profiloplasti Nedir, Neden Uygulanır?

 

Son zamanlarda sıklıkla karşı karşıya kaldığımız kavramlardan biri olan profiloplasti, profil estetiği olarak da bilinir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar profiloplastinin hastaların doğal ve uyumlu yüz hatlarına kavuşması, yüz profilinin düzeltilmesi ve bu sayede kişinin daha estetik bir profile sahip olması amacıyla yapıldığını vurguluyor.

 

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Simetrik bir yüz her zaman için insanlara daha çekici gelir. Çünkü simetrik bir yüzle karşılaşmak insanlarda, karşısındaki kişinin genlerinin iyi ve sağlıklı olduğu algısını yaratır. Profiloplasti ile yüzün farklı unsurları arasındaki denge ve uyum sağlanır. Bunun sonucunda kişiye özel bir görünüme dayanan tatmin edici sonuçlar elde edilebilir.”

 

Profiloplasti Kişi Özelinde Planlanmalıdır

 

İnsan yüzündeki asimetriler, yüzün farklı kısımlarından kaynaklanabilir. Bazı kişilerde gözlerin büyüklüğü, konumu, kaşların açısı, dudak köşelerinin kıvrımları ve diğer unsurlar, yüzün sağ ve sol yanında birbirinden farklı olabilir. Profiloplasti ile kişinin yüz orantısı bütünsel olarak ele alınır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar profiloplasti prosedürleri planlanırken, planlamaların kişinin yüz ve boyun yapılarının birbirlerine uyumları ve oranları değerlendirilerek yapılmasının önemine dikkat çekiyor. Yüzün tüm dinamik yapıları arasında istenilen estetik görünümü ortaya çıkarabilecek oransal dengenin ve uyumun sağlanması ancak bu şekilde mümkün olabiliyor. Profiloplasti planlamasında kişinin yüz hatlarına ek olarak cinsiyet, yaş ve beklentilerinin de dikkate alınması elde edilecek sonuçların başarısı adına önem taşıyor.

 

Profiloplasti prosedürleri arasında; Rinoplasti (Burun Estetiği), Blefaroplasti (Üst Göz Kapağı Estetiği), Mentoplasti (Çene Estetiği), estetik dolgu ve endoskopik kaş kaldırma sayılabilir. Hastanın yüzü tüm unsurlar arasındaki uyum ve bütünlük açısından değerlendirildikten sonra uygulanması gereken prosedürler belirlenir. Teknolojideki gelişmelerden yararlanılarak uygulanacak prosedürlerden sonra elde edilecek görüntü hastayla paylaşılır. Hastanın onay vermesinin ardından belirlenmiş olan prosedürler en doğru teknikler kullanılarak uygulanır ve profiloplasti estetiği tamamlanır.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..