Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Profiterol nasıl yapılır?

Profiterol nasıl yapılır?
 

Profiterol Tarifi


Malzemeler:
Hamur İçin Malzemeler:
 

  • 125 gram margarin
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı un


İç Kreması İçin Malzemeler:
 

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı şeker


Üzeri İçin:
 

  • Çikolata sosu

Yapılışı:
 

  • Margarin ile suyu birlikte tencerede kaynatın.
  • İçine azar azar unu ekleyip biraz kavurun.
  • Altını kapatın soğumaya bırakın.
  • Bu arada iç kremasını hazırlayabiliriz.
  • Krema malzemelerinin hepsi karıştırılıp, pişirilir.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan hamurumuzun içine yumurtalar tek tek kırılıp karıştırılır.
  • 2 tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar elde edilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulur.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılıp biraz soğuyunca ortalarına kesik atılır.
  • İçlerine krema doldurulur, servis tabağına alınır.
  • Hazır çikolatalı sos üzerinde yazan tarife göre pişirilir ve profiterollerin üzerine kaşıkla dökülür.

Afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 2
: 284
Kayıt tarihi
: 29.11.14
 
 

İktisat Fakültesi mezunuyum. Yurt içi ve yurt dışı aşçılık sertifiklarım mevcut, hala yemek sanat..