- Kategori
- Yemek - Mutfak
Profiterol nasıl yapılır?
Profiterol Tarifi
Malzemeler:
Hamur İçin Malzemeler:
- 125 gram margarin
- 3 yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
İç Kreması İçin Malzemeler:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 kaşık un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı şeker
Üzeri İçin:
- Çikolata sosu
Yapılışı:
- Margarin ile suyu birlikte tencerede kaynatın.
- İçine azar azar unu ekleyip biraz kavurun.
- Altını kapatın soğumaya bırakın.
- Bu arada iç kremasını hazırlayabiliriz.
- Krema malzemelerinin hepsi karıştırılıp, pişirilir.
- Soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamurumuzun içine yumurtalar tek tek kırılıp karıştırılır.
- 2 tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar elde edilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulur.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılıp biraz soğuyunca ortalarına kesik atılır.
- İçlerine krema doldurulur, servis tabağına alınır.
- Hazır çikolatalı sos üzerinde yazan tarife göre pişirilir ve profiterollerin üzerine kaşıkla dökülür.
Afiyet olsun...