Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
Yazılım
 

Programcılık Dersleri(C#) : 3 Güncellendi..

Bundan yaklaşık 1 yıl önce hazırlayıp kişisel sitemde sizlerle paylaştığım programcılık derslerinin C#'la ilgili üçüncüsünü güncelledim. C# konulu hangi kitabı alırsanız alın, C# konulu hangi kursa gidiyorsanız gidin, C# programlama diliyle ilgili dersleri hangi fakültede alıyorsanız alın C#’la çalışmaya bu dersleri okumakla başlamanızı öneriyorum. Bu sayede C#’a ayırmanız gereken zaman büyük oranda azalacaktır, C#’la ilgili derslerde anlatılanları anlamak sizin için zor olmayacaktır. Bazı arkadaşlarımız yabancı yazarların kaleme aldığı metinleri okumayı tercih ediyorlar. Konu kolay okunmak ve ilk okumada anlaşılmak olduğunda yabancı yazarların daha iyi olduğunu sanmıyorum.

Yıllardır konu programcılık üzerine yazmak olduğunda asıl olanın anlatma şekli olduğunu savunuyorum. Yoksa söz konusu programlama diliyle ilgili olarak hemen her şey kısa sürede söylenmekte, hemen her sorunun çözümü bir şekilde web sitelerinde anlatılmaktadır. Yoksa programcılık üzerine yazan birisinin okurları ile paylaştığı bir yenilikten söz etmesi uzak bir ihtimaldir. Bu durumda programcılık üzerine yazanlar ancak anlatma biçimleri ile övünebilirler, ancak kurdukları cümlelerin düzgünlüğü ile fark yaratabilirler. Yoksa bu makalede anlattığım her şeyi C#’la az çok uğraşmış olan herkes mutlaka biliyordur. http://www.memikyanik.com/dersler/csharp/cs_ders_3_.htm

Her ne kadar sözünü ettiğim bu derste verdiğim 3-5 satırlık kodlarda başkaları tarafından register(!) edilmiş sayi1, sayi2 gibi değişken adlarını kullanmış olsam bile beni dinlerseniz kendizini tehlikeye atmayın ve sayi1 yerine number1 adında değişken tanımlayıp kullanın. Çünkü bu ülkede 1992 yılından bu programcılık üzerine yazan Memik Yanık'ı değişken çalmakla suçlayan yeteri sayıda öğretim üyesi bulunmaktadır. Hatta i ve j'yi kesinlikle değişken adı olarak kullanmayın.

 
Toplam blog
: 21
: 849
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1992 yılından başlayarak bilgisayar ve programcılık üzerine dergilerinde çok sayıda makale yayınladı..