Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '12

     
    Kategori
    Eğitim
     

    Programlı çalışma nasıl olmalıdır?

    Programlı çalışma nasıl olmalıdır?
     

    Programlı Çalışma Nasıl Olmalıdır?


    Birçok öğrenci sınavlarda istediği başarıyı elde etmek için elinden geldiğince sınavlara hazırlanıyor. Dershaneye gidiyor, özel ders alıyor, etüt merkezlerine gidiyor… Peki, sıkı bir çalışma ve dershaneye gitmek ya da özel ders almak başarılı olmak için yeterli mi sizce?

    Şüphesiz ki durumun böyle olmadığı açıktır. Sıkı bir çalışmanın yanına kaçınılmaz olarak öğrencinin ihtiyaçlarına uygun bir programda çalışma da eklenmelidir elbette. Genel olarak programlı çalışma diyince akla ilk gelen, çalışma saatlerinin, derslerin belirlendiği yoğun bir program akla gelir. Gel gelelim bu son derece hatalıdır.

    Çalışmada program öğrencinin ihtiyaçlarına, özelliklerine göre belirlenmelidir. İlla da yoğun olmak zorunda da değildir. Çokça yanlış anlaşıldığı üzere haftalık (yedi günlük) olmak zorunda da değildir. 20 ya da 40 günlük de olabilir. Ayrıca her tamamlanan programın ardından yeni bir program çıkartılabilir.

    Burada esas olan gerçekçi hedefler belirleyip o hedefler doğrultusunda ilerlemek olmalıdır. Bu özellikle ÖSS ve SBS gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler için zaruridir. Bu öğrenciler programlarını bir yıllık yapmalı, dönemsel hedefler belirleyerek yılsonuna hazırlıklı olarak girmelidir. Kolay, zor, ezber vb. gerekçeler getirilerek dersler ertelenmemeli, bütün dersleri kapsayan bir programla sınava hazırlanılmalıdır.

    Bu program çerçevesinde öğrenciler konu eksiklerini bir bir kapatmalı, koyduğu programdan geri kalmamaya özen göstermeli hatta önüne geçmeye çalışmalıdır. Sınava yaklaşılan zamanlarda deneme sınavları için gerekli süre ayarlanmalı, hazırlanan bütünlüklü program bir bir uygulanmalıdır. Aksi takdirde kaçınılmaz olarak paniklemeler, heyecanlanmalar ortaya çıkacaktır.

    Unutulmamalıdır ki başarının anahtarı çok çalışmakta değil, gerçek anlamda programlı çalışmada yatmaktadır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 531
    Kayıt tarihi
    : 09.08.12
     
     

    ÖSS’yi ilk girdiğim yıl kazanarak ODTÜ Makine Mühendisliği’ne yerleştim. Sınava yoğun bir şekilde..