Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '07

 
Kategori
Eğitim
 

Proje nasıl yapılır?

Proje nasıl yapılır?
 

Proje yapmak için öğrencinin ilgisini çeken dersin projesini almasını sağlamalıyız. Fen projesine başlamak isteyen öğrenci fen dersini sevmeli ve ilgi duymalıdır.
Öğrenci ilgi duyguğu konuları bir kağıda yazıp merak ettikleri veya kafasına takılanları ispatlayabilir.Çalışma planı olmadan bir projede başarılı olmanız mümkün değildir.Projenize plan yaparak ve bu planı öğretmeninize göstererek başlayabilirsiniz.
Projenizle hangi hipotezi ıspatlamak yada çürütmek istiyorsunuz .İhtiyaç duyulan ve sizin yapabileceğiniz çok küçük nüanslarda olabilir.Bu sorunlara çözüm getirebilirseniz projenin yüzde ellilik kısmını başardınız demektir.
Fen projelerinde en önemli olan projenin kişiye özel ve yaratıcı olmasıdır.Öğrenci öğretmeninden veya bir büyüğünden yardım alabilir .Ancak projenin konusu özgünlüğü öğrenciye ait olmalıdır.
Konuyu bulan öğrenci konu hakkında güvenilir kaynaklardan bilgi toplamalıdır.Önceli projeler hakkında bilgi edinmelidirler.Bilimsel yenilikler getirebilmek için bulduğunuz konunun sorunları çözüm getirebilme ihtimalinizi hep önde tutun.Bunu yapabilmeniz için seçtiğiniz konu hakkında bilgi birikiminiz fazla olmalı. Araştırın,yeni alanlar bulmaya çalışın,yenilik getirmeye çalışın,soruna çözüm getirmeye çalışın,eldeki bilgilerle olaya farklı bakış açısı getirmeye çalışın.En iyisini yapmaya çalışın ,projenizi siz sonlandırın.
Pojenizi anlamaya ve anlatacak bilgiye sahip olun.
Projenizin amaç ve hedefini belirleyin.
Projenizin araştırma yöntemlerini belirleyin.
PROJE KONUNUZ HAKKINDA ÖNCEDEN NELER YAPILMIŞ,NEREDELER,NEREYE GİTMEK İSTİYORLAR ÖĞRENİN.PROJE KONUSUNDA ÜRETİM YAPMADA YARDIMCI OLACAKTIR.
Projeye daima hakim olun.Bunun için projenin size ait olması ve zaman ayrılması gerekir.
Proje sizi eğitim düzeyinize uygun olsun.Sizden fazlası istenmemektedir.
Projeye gerekli zamanı ayırın.
Proje yapmaktan zevk alın.
Zamanınızı planlı kullanın.
Unutmayın öğrenmeden bir şey yapamazsınız.
projede neyi,neden,nasıl yaptığınızı daima açıklayacak bilgiye sahip olun.
projenizi görsel-işitsel-CDuygulamaları ile etkinlik yapabilirsiniz.
Projelerinizin konusu hayatın her alanına hitap edebilir.Sizin gerekli gördüğünüz ve merak ettiğiniz alan en ilgi çekici alandır.
NOT:TÜBİTAK VE MEB BÜNYESİNDE 6.7.8.SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN BUBENİMESERİM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR.KAZANANLARA DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR VERİLECEKTİR.GENÇLERİMİZİN POJE ÜRETMEYİ VE BİLİMSEL DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENMELERİ GEREKMEKTEDİR.TÜRKİYE'NİN KALKINMASI İÇİN GENÇLERİMİZİN BİLİMSEL DÜŞÜNMELERİNİ SAĞLAMAK GEREKİR.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..