Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '08

 
Kategori
Danışmanlık
 

Proje Ofisi Zor Zanaat – 1

Proje Ofisi Zor Zanaat – 1
 

Proje Yönetimi genellikle çalışanlar ya da Üst Yönetim tarafından özellikle sevilen yada istenilen bir şey değildir. Geriye dönüp bakıldığında Proje Yönetimi olmadan buraya kadar gelmişsek böyle devamda edebiliriz düşüncesi yaygındır. Ya da “her başarılı şirketin arkasında Proje Yöneticileri vardır” gibi bir söz uydursak kimse kanmaz.

Bu ve benzeri birçok sebepten dolayı Proje Yönetimi’ne ilişkin birçok girişim başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. Genel olarak şirketlerdeki Proje Ofislerini ya da Proje yönetimi ile ilgilenenlere bakarsanız genellikle mühendisleri görürsünüz. Halbuki şirketlerde mühendisler kadar diğer branşlarda birçok çalışan bulunmakla beraber bu işi eğer tek bir branşın işi gibi görür ve sadece tek bir branşın sahiplenmesine bırakırsanız başarısız olması çok doğaldır. Herkes çalıştığı şirketin önemli bir unsurudur ve projelerde alacağı rol itibari ile proje yönetimine gereken önemi vermelidir.

Şirketlerin giderek artan iş hacimleri, büyümeler ve bu doğrultuda artan projeleri Proje Ofislerinin kurulmasını zaruri hale getirmekle birlikte birçok proje ofisinin başarısızlıkla sonuçlandığını görüyoruz. Ancak Türkiye’de Tagsoft gibi çok başarılı örneklerinde olduğunu belirtmekte fayda var.

Başarısız olan Proje Ofisleri özellikle kurulum ve şirket içinde yapılanma aşamasında bazı hatalar yapıyorlar. Örneğin kurulma amaçları Proje koordinasyonu iken iş takipçiliğine, projeleri sadece izlemekten ve üst yönetime raporlamaktan sorumlu ara birimlere dönüşebiliyorlar.

Proje ofisleri şirketlerin stratejik planlarının hayata geçirilmesinde hayati bir rol oynayacak kadar profesyonel ve gelişkin olmalıdırlar. Proje Ofisleri profesyonel proje yöneticilerinin birleşme noktası, bilgi ve birikimin şirketin geleceğine yatırıldığı merkezler olmalıdır.

Şimdi eğer başarısız olduğu düşünülen bir proje ofisi varsa değişim hemen başlamalıdır. Eski proje ofisinin yerine yeni bir isimle “Proje Başarı Merkezi” vb. ilk adım atılmalıdır. Ondan sonra özellikle dikkatinizi çekmek istediğim birkaç noktayı aşağıda sıralamak istiyorum;

Proje Ofisinin şirket içerisinde proje yönetimi vizyonu olmadan kurulması – Eğer şirket içinde projeler giderek artmakta, zaman ve maliyet aşımları yaşanmakta ise bir süre sonra proje ofisi işlerin düzene girmesi açısından bir zaruriyet haline gelecektir. Fakat Proje Ofisinin “sihirli bir değnek” değil de ona inanan çalışanlarca yürütülen bir gemi olacağı unutulmamalıdır. Özellikle üst yönetimin istemesi, sorumluluk-yetki dengesini ofisin profesyonel yapısına göre dengeleyerek sağlaması ve özellikle şirket çalışanlarının ofisin varlığına inanmaları verecekleri destek açısından çok önemli olmaktadır.

Proje Ofisi projelere üst yönetimin gözüyle bakabilmeli, şirketin stratejik hedeflerine uygunluğu sağlayabilmelidir. Bu arada Proje Ofisi, Üst Yönetime Proje Ofisinin varlığı ile birlikte şirket içerisinde bir yıl içinde nelerin değiştiğini veya değişeceğini açıklayabilmelidir. Eğer Proje Ofisi bir şeyleri iyiye doğru değiştiremiyorsa gerekli değişiklikler yapılmalıdır.

Proje Ofisi, şirket vizyonunu destekleyecek ve gerçekleştirecek şekilde yapılanmalıdır. Şirketin proje koordinasyonu konusundaki sıkıntılarına çare olmalı, önceki döneme göre daha iyi gelişmelerin olmasını sağlıyor olması gerekir.

Devam edecek…

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..