Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '20

 
Kategori
Güncel
 

PROJE PROJELENDİRMELERİ

Projenin adı: ZYX

Projenin amacı: Tür Kültürünü Değiştirmek, kültürleri birbiriyle iletişim kurabilir hale getirerek ortak kültürel bir gelecek inşa etmek.

 Yazıyor, yazdığına da inanıyor. Yahu binlerce yıldır oluşan kültür bir elbise mi ki, hemen; “kıytırık bir proje ile koskoca bir ülkenin kültürünü değiştiriyorsun diye sormuyorlar da çok güzel bir proje diye katılımcılar büyük bir iştahla alkışlıyorlar.” Neyi alkışladıklarını bilmeden… Bu tip toplantılar bana çok eskiden TİTAN’cıların bir lideri vardı hani anımsayanlar olur belki, siyah beyaz ilginç bir ceket giyerdi. Herkes para yatırır, herkes zengin olur. Kimse soramaz nasıl diye? Döverler, soru sorana da aptal muamelesi yaparlar ya hani. Aptal olmaktan korkanlar enayi olacaklarını bir süre anlayamazlar. Bu sürededir aslında işin sırrı.

Kalabalıkların katıldığı toplantılar genellikle büyük bir heyecan ve güzel mezelerle, içeceklerle ağırlanan insanlara altyapı hazırlandıktan sonra muhteşem bir sunum gerçekleştirilerek insanlar orada bulunmakla, orada olmakla kendilerini ayrıcalıklı hissetmezler, biraz sonra koskoca bir ülkeyi kurtaracakları hissiyatına kapılır gibi olurlar. Allah’tan bu etki uzun süre devam etmez, biraz sonra sokağa çıkınca korna sesleri, yere tüküren insanlar, trafikte birbirine diş bileyen insanların arasına katılınca biraz önceki sunumun etkisi hemen sönüverir. Toplantıya katılan kendi aracıyla geldiyse ne ala. Yok, toplu taşıma ile evlerine dönenlerde toplantının etkisi neredeyse eve dönünce sıfırlanmış olur.

Hanım ya da bey içeriden seslenir. 

-Neredeydin? Nerede kaldın bu saate kadar?!

-Proje Toplantısına katıldık.

-Ne projesiymiş bu?

"-Türkiye’de kültür değişikliği ile kültürler arası uyum…." demeye kalmaz.

-Ya sen önce şu musluğu değiştir sabahtan beri su damlatıyor. (erkekse)

-Hadi canım çocuğun bezini değiştiriyorum sabahtan beri onu bile bu kadar kolay söyleyemem ben.. (kadınsa)

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..